Columns

Vanaf de Wal Blauw

Nu de carnavaleske Raad van Elf met stille trom is opgekrast, rukt de gemeentepolitieke Lijst van Elf met enig rumoer onze straten binnen om, voorzien van ballonnen en andere snuisterijen, het politiek woord te verkondigen.

Prins Hermelein

Het Carnaval laat zich niet kisten. Zelfs niet in onze bovenrivierse Bliekenstad. Ook de sluiting van de immense lekkende praalwagenbouwplaats aan de Spijksedijk heeft de fervente Bliek niet kunnen ontmoedigen.

Columnist:

Raadspraat

In beweging

Januari loopt op zijn eind. Ik durf te wedden dat menig goed voornemen al aan de kant is geschoven en dat de januari-blues in volle kracht heeft toegeslagen. Het is maar een onstuimige maand. Het kloppende hoofdpijngevoel herinnert je aan de kater van die overvolle decembermaand. Ik wil zon.

Columnist:

Raadspraat

Weer investeren!

Na een periode van crisis en bezuinigingen is het hoog tijd om weer te investeren. Er is veel in en rond de stad te doen om goed mee te komen in deze periode van herstel.

Zauberflöte

Als Mozart nog zou leven, dan zou hij begin februari ongetwijfeld Gorinchem aandoen om de eerste operavoorstelling op Gorinchemse bodem bij te wonen.

Columnist:

Raadspraat

Goede voornemens

"Ik stop met roken", "ik moet vaker sporten", "ik ga zuiniger om met geld". Heeft u ze ook gehoord de laatste weken? We zijn inmiddels al weer twee weken in het nieuwe jaar. Dat betekent dat veel voornemens al weer opgegeven zijn.

Mij overkomt het niet

Als het zo donker buiten is, waarschuwt de politie op elke hoek van de straat voor de gevaren ervan. Inbrekers die van het gebrek aan licht profiteren, fietsers en wandelaars die slecht zichtbaar zijn.

Pagina's