• hippiefestival 2017

    Poster door Frederik Jansen

7 - 8 - 9 juli is het weer zover: Gorcums Hippiefestival!

28-06-2017, 15:00 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 7 juli 2017, 19:00 tot zondag 9 juli 2017, 20:00

Locatie:

Buiten de waterpoort 1, Gorinchem
Buiten de Waterpoort
Gorinchem

Weer of geen weer, altijd plezier op het hippiefestival

Op 7 - 8 - 9 juli is het weer tijd voor het Gorcums Hippiefestival! Velen kijken er reikhalzend naar uit. Wie er ook speelt, wat er ook aan kramen staat, welke bussen er ook staan, wat voor weer het ook is... iedereen is dat weekend altijd vrolijk. Want dan komen we bij elkaar om het leven te vieren in een sfeer waarin iedereen zich thuisvoelt. Waarin verschillen gevierd worden en overeenkomsten gekoesterd. Je je gang kan gaan. Niemand op elkaar let. En tegelijkertijd iedereen een oogje in het zeil houdt.

Allen delen het gevoel van vrijheid, doordat je weet dat iedereen z'n verantwoordelijkheid neemt. Voor de sfeer, voor elkaar, voor zichzelf. Iedereen is er voor zichzelf. En dat 'zelf', dat zoekt verbintenis. Al die kleurrijke individuen gaan op in een groter geheel.

Is het al zover?

Kom je opladen in het weekend van 7, 8 en 9 juli Buiten de Waterpoort. Op vrijdag dansen we op de Woodstock Tribute Band en zaterdagavond gaan we los op de hippiesongs die The Royal Engineers voor ons gaan spelen! Entree voor de tentfeesten is 7,50. Overdag is het festival gratis toegankelijk.

Bands die dat weekend het buitenpodium komen vullen zijn onder meer Le Band, Krachtwerk, Meet Wood Flack en Steely Fan. Maar ook de muziek van een jonge Bob Dylan is te horen. En die van bluegrassmuzikant en begenadigd banjospeler John Hartford. Hendrix en andere hippieblues wordt gespeeld door bekende locals, net als muziek van The Kinks waarmee het festival op de zondag wordt afgesloten.

De hippiebazaar is weer divers dit jaar: van textiel verven met planten tot elpees, van hippiekleding tot tarot, van Armand-expositie tot hippiesieraden, van tye dye shirts tot natuurprodukten, van ayurvedische massage tot esoterische oliën, van kunstexpo tot bamboelampen, van bloemenkroontjes tot henna tattoos en van poffertjes tot vegetarische wraps tot gyros tot friet!

Met een beetje geluk -en dat hebben we meestal- is het mooi weer, zodat we lekker op een kleedje in het gras kunnen zitten.

Kijk voor het programma en een beschrijving van de bazaar op www.hippiefestival.nl