• Natuurcentrum Gorinchem

    Natuurcentrum Gorinchem

COMMUNICATIEPLATFORM STRIJKT NEER OP NATUURCENTRUM GORINCHEM

08-11-2017, 18:20 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 23 november 2017, 19:00 tot 22:00

Locatie:

Gijsbert van Andelpark 1, Gorinchem
Natuurcentrum Gorinchem
Gorinchem

Gorinchem, 8 november 2017 - Communicatieplatform Gorinchem (CPG) is op donderdagavond 23 november 2017 te gast bij Natuurcentrum Gorinchem in het Gijsbert van Andelpark. Thema van de avond is educatie als bijzondere vorm van communicatie. In een avondvullend programma legt Gitta Spruit, directrice van het natuurcentrum uit hoe zij educatie over de natuur vorm en inhoud geven. Daarnaast besteden we aandacht aan de maatschappelijke functie die het natuurcentrum vervult, onder andere in de horeca en dierverzorging. Een tweede spreker legt ons haarfijn uit hoe je kennis en informatie op een begrijpelijke manier aan kinderen overbrengt. Uiteraard gaan we daar zelf mee aan de slag.

Educatie is een bijzondere vorm van communicatie. Hoe breng je nieuwe kennis en informatie over op kinderen? Dat vraagt om een aanpak die overigens ook voor het overdragen van kennis en informatie op volwassenen praktisch toepasbaar kan zijn. Alle reden dus om deze avond niet te missen. We strijken op donderdag 23 november neer op Natuurcentrum Gorinchem, beter bekend als de kinderboerderij. Dit natuurcentrum heeft een belangrijke rol in de educatie van kinderen. Naast de vele (boerderij)dieren die geknuffeld en geaaid kunnen worden, besteedt het natuurcentrum veel aandacht aan het informeren van de bezoekers over de achtergrond van die dieren. Zo leer je er telkens weer wat nieuws. Daarnaast maakt het centrum gebruik van mensen met een (lichte) beperking in onder andere dierverzorging en horeca. Daarmee vervult zij een maatschappelijke functie in onze stad. Daarover zal Gitta Spruit (directrice) een presentatie verzorgen. Verder hebben we een tweede spreker bereid gevonden ons mee te nemen in de wereld van de educatie. Daarbij worden we aan het werk gezet, zodat we aan den lijve ervaren wat erbij komt kijken om kennis toegankelijk te maken.

Zorg dat je erbij bent en meld je direct aan voor een leerzame avond. Dit kan door het sturen van een e-mail naar info@communicatieplatformgorinchem.nl. CPG-leden registreren zich via de website. Inloop vanaf 19:00 uur. Aanvang programma: 19:30 uur. Einde programma: 21:30 uur. Borrel + hapje: 21:30 - 22:00 uur. Natuurcentrum Gorinchem is gevestigd aan het Gijsbert van Andelpark 1 in Gorinchem. Parkeren - op 5 minuten lopen - in Gerard van Lomstraat of Van Goudoeverstraat. De avond is gratis toegankelijk.