• Annelies Dölle (R) en Jolanda Riedijk(L)

    onbekend

Expositie van Annelies Dölle en Jolanda Riedijk in de Grote Kerk te Gorinchem

10-06-2016, 12:51 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 15 juni 2016, 12:32 tot zaterdag 16 juli 2016, 12:32

Locatie:

Groenmarkt 7, Gorinchem
Grote Kerk in Gorinchem
Gorinchem

De Stichting 'Vrienden van de Grote Kerk' is in 2003 opgericht met het doel de Grote Kerk meer in de belangstelling van het publiek te brengen. Nu al weer voor het 13e jaar organiseren wij dit jaar exposities door mensen die hun uitingen van creativiteit in schilderijen, beelden, foto's enzovoort willen tonen. Aan hen wordt de mogelijkheid geboden in een van de vier exposities die per seizoen door de Stichting georganiseerd worden dit te laten zien.

De tweede expositie dit jaar is van Annelies Dölle met schilderijen en Jolanda Riedijk met beelden. Zij hebben hun expositie de titel meegegeven Verwondering.

Annelies maakt schilderijen waar je verwonderd bij stilstaat. Het spel van vormen en kleuren zet je fantasie in werking en neemt je mee naar een andere wereld. De schilderijen zijn abstract en toch vertelt elk schilderij een verhaal, je kunt erin wegdromen of er zelfs in verdwalen. Zij zijn speels, beweeglijk en doen soms meditatief aan.

Jolanda heeft ontmoetingen, verhalen, mythen en sagen altijd geboeid. Haar beelden zijn figuratief maar zijn nooit de perfecte weergave van de werkelijkheid. Zij hebben vaak een primitief karakter of hebben extreme vormen, maar zijn altijd herkenbaar. Stuk voor stuk tonen zij hun kwetsbaarheid met een sterk dramatisch component.

Indien u de expositie de moeite waard vond en u wilt het werk van de Vrienden van de Grote kerk steunen dan kunt u een financiële bijdrage geven aan de uitgang.

Van 15 juni t/m 16 juli is deze expositie te zien, m.u.v. 6 juli (het lunchconcert gaat wel door) Op woensdag van 13.00 uur tot 16.30 uur (vanaf 1 juli van 11.00 uur tot 16.30 uur) en zaterdags van 11.00 uur tot 16.30 uur. Ook tijdens de culturele route op zondag 10 juli zijn de schilderijen te bewonderen.

Wilt u meer weten kijk dan op onze website http://grotekerkgorinchem.nl