• Derrick logeerde gedurende 15 jaar geregeld bij een logeergezin van Syndion

    Door Hoogveld

Informatieavond bij Syndion over logeergezinnen en gezinshuizen

14-11-2016, 16:31 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 23 november 2016,
19:30 tot 21:30

Locatie:

Stadhuisplein 4, Gorinchem
Servicecentrum Syndion
Gorinchem

Syndion ondersteunt kinderen en volwassenen met een beperking bij bijvoorbeeld wonen, werken, opvoeding, onderwijs en dagbesteding. Eén van de ondersteuningsvormen is het logeergezin. Als in je gezin een kind met een handicap woont, kan dat voor ouders best zwaar zijn. Om hen even van de zorg te ontlasten, biedt Syndion de mogelijkheid om kinderen met een handicap te laten logeren in een logeergezin.

Syndion heeft zo'n 60 logeergezinnen. Eén van die gezinnen heeft maar liefst 15 jaar lang Derrick als logé ontvangen. Derrick, 30 jaar, komt uit Hardinxveld. Hij werd geboren met een verstandelijke beperking en autisme. Voor zijn ouders, die nog drie zoons hebben, was de zorg soms zwaar. Syndion zocht daarom een aantal logeergezinnen, waar Derrick in de weekenden bij toerbeurt logeerde. "We hebben hem altijd met heel veel plezier te logeren gehad, want hij brengt een hoop gezelligheid met zich mee", vertelt het logeergezin. Zij hebben nu toch besloten om te stoppen als logeergezin. Ze zijn inmiddels ver in de 70. Zouden zij het iemand aanraden om logeergezin te worden? "Nou en of! Meteen doen", is het antwoord. "Het is gezellig en je helpt hierdoor ook echt de ouders. Het is wel belangrijk dat het goed klikt, anders houd je het niet vol."

Behalve logeergezinnen heeft Syndion ook gezinshuizen. Soms kunnen kinderen, om verschillende redenen, niet bij hun ouders opgroeien. In een gezinshuis kan iemand toch opgroeien in een huiselijke, stabiele gezinssituatie. Eén van de ouders heeft een relevante zorgopleiding en komt in dienst van Syndion.

Op woensdag 23 november houdt Syndion van 19.30 - 21.30 uur een informatieavond over gezinshuizen en logeergezinnen. Bedoeld voor iedereen die er over wil nadenken of hij of zij zich op deze manier in wil zetten voor iemand met een handicap. Wij verwelkomen u graag! Aanmelden kan via logeergezinnen@syndion.nl of gezinshuizen@syndion.nl. Bellen mag ook: 0183-651150.