• Nederlands Kampioen Superstock

  Dennis Vos
 • Nederlands Kampioen Sport Trucks

  Dennis Vos
 • Nederlands Kampioen Heavy Modifeds

  Dennis Vos
 • Nederlands Kampioen Modifieds

  Dennis Vos
 • Nederlands Kampioen 4,5 ton Sport Topniveau

  Dennis Vos
 • Nederlands Kampioen Two Wheel Drives

  Nederlands Kampioen

Jubileumfeest ter gelegenheid van 40 jaar Truck- en Tractorpulling in Nederland.

03-10-2017, 16:41 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 14 oktober 2017, 14:00 tot zondag 15 oktober 2017, 01:00

Locatie:

Franklinweg 2, Gorinchem
Evenementenhal Gorinchem
Gorinchem

Veertig jaar geleden werd op de Flevohof de introductiewedstrijd tractor pulling georganiseerd; tegelijk met het wereldkampioenschap ploegen. In 1977 werd er in de polder een demonstratie met een aantal uit Amerika afkomstige tractoren en een sleepwagen gegeven van de voor Nederland nieuwe motorische sport. Het werd een succes en inmiddels groeit de sport tractor pulling in Nederland nog steeds en neemt het aantal deelnemers en

wedstrijden nog elk jaar toe.

In 2017 is het dus al weer veertig jaar geleden dat Nederland kennis maakte met deze sport en de NTTO werd opgericht. Reden voor de Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie om een aantal jubileumactiviteiten te organiseren. Het grootse jubileumfeest zal plaatsvinden op zaterdag 14 oktober a.s. in de Evenementenhal in Gorinchem. Na een receptie voor genodigden zal een gedeelte van de Evenementenhal om 14.00 uur opengesteld worden voor een ieder die geïnteresseerd is in alles wat te maken heeft met 40 jaar aan truck- en tractorpulling historie. Naast tractoren uit het verleden zal de expositie opgesierd worden met de kampioenen per klasse van het huidige seizoen. Sleepwagens uit verleden en heden zullen ook niet ontbreken, alsmede allerlei onderdelen van diverse machines door de jaren heen. De expositieruimte zal verder aangekleed worden met vele fotopanelen en o.a. ook kleding en benodigdheden tijdens een wedstrijd. Magazines van diverse jaren zullen getoond worden en er zal een jubileumfilm op diverse schermen gedraaid worden. Centraal gelegen in de expositieruimte is een horecaplein aanwezig waar je terecht kunt om een drankje te kopen en bij kunt praten met truck- en tractorpulling vrienden en bekenden. Voor de aanwezige kinderen zal er ook het nodige aan vertier zijn, waaronder een traditionele kleurwedstrijd. De expositie zal tot circa 22.00 uur geopend zijn en is voor NTTO leden gratis te bezoeken. Niet-NTTO leden betalen het ludieke bedrag van € 2,00. Een expositie die u niet mag missen!

Feest

Vanaf 20.30 uur zal het feestgedruis losbarsten. Onder leiding van de band Broadway gaan we een knallend feest met elkaar bouwen. Om toegang te krijgen tot dit unieke feest betaal je als NTTO lid maar € 10,00. Let op, want alle drankjes (fris, bier, wijn en binnenlands gedestilleerd) zijn hierbij inbegrepen. Niet-NTTO leden betalen hiervoor € 21,00. Het feest zal rond 01.00 uur tot een einde komen.

De kaarten zijn via Ticketmaster te koop