• Lekker klauteren!

    Staatsbosbeheer

Kleurrijke struintochten rond slot Loevestein

06-10-2016, 09:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 19 oktober 2016, 14:00 tot vrijdag 30 december 2016, 16:00

Locatie:

Loevestein 1, Woudrichem
slot Loevestein
Woudrichem

Ontdek hoe de stoere natuur langs de Waal een transformatie ondergaat gedurende de winter.

Kom in de herfst- of kerstvakantie met de familie struinen in het Munnikenland bij slot Loevestein

Ga je graag op ontdekking? Kom dan met heel je familie naar de open struintochten op woensdag 19 oktober, vrijdag 21 oktober, woensdag 26 oktober of vrijdag 28 oktober. Samen met de gids van Staatsbosbeheer ontdek je hoe de wilde natuur rondom Slot Loevestein in rap tempo verandert nu de winter in zicht komt. Kinderen kunnen de natuur ervaren aan de hand van opdrachten en spelletjes in de natuur, onder begeleiding van de gids. De struintocht begint om 14:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deze struintocht is geschikt voor de hele familie. De kosten zijn €3,- voor kinderen en €5,- voor volwassenen. Betalen doe je aan de kassa van slot Loevestein.

Winterstruintocht

Op maandag 26 december om 11:00u en op vrijdag 30 december om 14:00u organiseert Staatsbosbeheer winterstruintochten. Geniet van de prachtige winterse schoonheid van de natuur en ervaar met al je zintuigen hoe het jaar ten einde loopt. De struintochten duren ongeveer 2 uur. Deze struintochten zijn geschikt voor de hele familie. De kosten zijn €3,- voor kinderen en €5,- voor volwassenen. Betalen doe je aan de kassa van slot Loevestein.

Algemene informatie

Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren! Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens.

De struintochten van Staatsbosbeheer starten in de vesting van Slot Loevestein. Daar wordt u ontvangen door de natuurgids. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar deze startlocatie, dus houd daar rekening mee.

Adres: Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen

Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen naar Jeffrey Korsmit, Boswachter Staatsbosbeheer, j.korsmit@staatsbosbeheer.nl of kijk op www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein