• Waterspuwer bij La Caponnière

    Ron de Regt

Nieuwe exposties en muziek tijdens Culturele Route mei

05-05-2017, 21:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 14 mei 2017, 13:38 tot 17:00

Locatie:

, Gorinchem
Binnenstad Gorinchem
Gorinchem

GORINCHEM - Houten sculpturen van beeldend kunstenaar Lennart van Meegen uit Noordeloos zijn te zien tijdens de Culturele Route van zondag 14 mei. 'Hart in hout' in de Kruitmagazijnen is een van de nieuwe exposities tijdens de maandelijkse Culturele Route. In het Gorcums Museum is een voordracht in het kader van de expositie over de koe en in In de Toren is life muziek van Drieërlei.

Houtbewerking is de passie van Lennart van Meegen. Hij studeerde aan het hout- en meubileringscollege in Rotterdam. In de vormgeving van zijn sculpturen maakt Van Meegen gebruik van geometrie, stilering en abstractie. In de Kruitmagazijnen is onder meer een grote houten sculptuur in de vorm van een hond te zien.

La Caponnière, aan de Kanselpoortweg, heeft een nieuwe foto-expositie in huis van Gorcumer Ron de Regt. De foto's die er nu te zien zijn maakte hij op zijn reis een half jaar geleden door Thailand, Laos en Cambodja. Boekhandel Cursief/Galerie de Etage heeft vanaf 14 mei een nieuwe expositie in huis van Trudy van Meeuwen. Zij haalt haar inspiratie uit leegte en verlatenheid in grote ruimtes zoals een parkeergarage of een verlaten fabriek. Er is onder meer een drieluik te zien dat de scheepswerf van Damen als uitgangspunt heeft. Tijdens de Culturele Route is ook in de Grote Kerk een expositie te zien. De Maandagschilders tonen veelzijdig werk met 'de mens' als thema.

In bezinningscentrum In de Toren is tijdens de Culturele Route muziek te horen van Drieërlei. De muziekgroep speelt en zingt onder andere Franse volksmuziek. In het bezinningscentrum zijn historische foto's te zien over de geschiedenis van de 500 jaar oude toren.

Marleen Felius, koeienkenner en kunstenaar, houdt een voordracht over de geschiedenis van koeienrassen in Nederland, aanvang 14.00 uur in het Gorcums Museum, dat in het teken staat van de koe in de kunst.

Musea en galeries in het centrum van Gorinchem zetten hun deuren iedere tweede zondag van de maand open van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor alle deelnemers op: www.cultureleroute.nl.