SPETTEREND SLOT LUNCHCONCERTEN GROTE KERK

17-08-2016, 17:10 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 31 augustus 2016, 12:15 tot 13:00

Locatie:

Groenmarkt , Gorinchem
Grote Kerk, Gorinchem
Gorinchem

TANGO EXTREMO

De afsluiting van de jaarlijkse lunchconcerten in de Grote Kerk, georganiseerd door de Stichting "Vrienden van de Grote Kerk" vindt plaats op woensdag 31 augustus om 12.15 uur.

Dit laatste concert zal gegeven worden door ensemble "Tango Extremo",bestaande uit violiste en artistiek leider Tanya Schaap, Rob van Kreeveld piano, Sandor Kem contrabas, Gerardo Rosales percussie en Paulina May zang.

Sinds hun oprichting in 2003 hebben zij talrijke optredens gehad in binnen- en buitenland. Hun repertoire is buitengewoon breed. Zo maken zij cross-overs van Zuid-Amerikaanse muziek, folklore, klassieke muziek en jazz. In 2009 stond "Tango extremo" als enige niet-Argentijnse orkest op het prestigieuze Buenos Aires Tango festival in Argentinië.

Vanaf september 2016 zal "Tango Extremo" regelmatig optreden in verschillende Nederlandse theaters en op andere locaties. Hun programma "Havanna" bestaat uit Argentijnse en Cubaanse danzòn- en tangomuziek. Enkele nummers uit dit programma zullen te horen zijn tijdens dit lunchconcert.

Een bijzonder project uit 2014 zal ook in 2016 en 2017 nog een aantal malen op de planken komen: De Matthäus Passion van J.S. Bach, in een eigen bewerking. Jan Rot en acteur Peter Faber zullen hieraan meewerken, even als zangeres Pearl Jozefzoon.

Er zijn inmiddels verschillende cd's van deze formatie verschenen. Op hun website is hier meer informatie over te vinden. Er zijn ook youtubefilmpjes van hen te bekijken en beluisteren.

Op woensdag 31 augustus kunt u getuige zijn van een spetterend optreden van deze bevlogen musici. Een middag om naar uit te kijken.

Locatie: Grote kerk Gorinchem

Aanvang: 12.15 uur

Toegang gratis, collecte bij de uitgang.