• Digitale erfenis

    Pixabay

U wilt uw digitale (privé) leven van het internet verwijderen, HCC Gorcum

22-09-2017, 13:21 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 12 oktober 2017, 13:30 tot 16:00

Locatie:

Dukatenplein 2, Gorinchem
Dienstencentrum De Rozenobel
Gorinchem

De HCC-SR houdt op 12 oktober een bijeenkomst over Digitale erfenis in De Rozenobel Gorinchem in vorm van presentatie met vragenuurtje waarbij we u informeren over hoe om te gaan met uw digitale nalatenschap.

Rondom het overlijden van een partner duiken een groot aantal mogelijke problemen op. En er kunnen ook andere situaties zich voordoen waarbij het nodig is dat familie toegang zou moeten krijgen tot bepaalde zaken. Omdat in die moeilijke dagen toch al zoveel op de "overblijver(s)" afkomt, proberen we hier een beetje hulp bij te bieden.

Tastbare spullen nalaten aan nabestaanden of aan derden is voor de meeste mensen wel een bekend gegeven waar velen ook iets in ondernemen en het regelen. Anderen willen van tevoren er nog niet mee bezig zijn. Maar waar de meeste mensen niet over nadenken is het nalaten van of regelen wat er gebeurt met hun digitale bezit. Geen wonder want het gaat hier niet om tastbaar bezit. Zeker wanneer men opgegroeid is in een analoog tijdperk met diens beperkingen waarin men zich heeft aangepast en mee heeft leren leven. De digitale tijdperk lijkt dan pure science fiction en allesbehalve echt, net als op tv. Als je de knop uitzet dan is het weg. Want, waar is het dan? Waar blijft het? Hoe leg je uit aan deze mensen wat internet of wat een Cloud precies is? En wat daar aan privé-informatie te vinden is dat voor "kwaadwillenden" waardevol zou kunnen zijn.

In het echte leven heb je bijvoorbeeld een opslag box en de sleutel ervan ligt op een speciale plaats opgeborgen. Dit wordt vastgelegd op papier zodat nabestaanden het kunnen vinden. Om de Cloud als voorbeeld te nemen, het wachtwoord om uw Cloud in te kunnen is de sleutel die u op een speciale plaats kunt bewaren voor de nabestaanden.

En nu. Hoe regel je dat eigenlijk?

Tijdens deze lezing gaan we wat informatie geven, vooral t.a.v. alle zaken die nu al geregeld kunnen worden. En ook is er een handige hand-out hierover beschikbaar zodat u tijdens de lezing aantekeningen kunt maken voor thuis.

Iedereen is welkom op donderdag 12 oktober in Dienstencentrum De Rozenobel, Gorinchem.

Entree 4 euro/pp. Nieuwe bezoekers en HCC-leden gratis. Lid worden is ook mogelijk. De zaal is vanaf 13:00 uur open en er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Voor meer informatie bezoek ook onze webpagina:

https://seniorenacademie.hcc.nl/locaties-a-g/gorinchem.html

en kijk ook op de app "Mooi Gorinchem" onder de kop "Events/Overig" voor publicaties.