• Laura van Dolron

    Michiel Hendryckx

Verwenmiddag voor senioren met Laura van Dolron - WIJ

11-10-2017, 17:01 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 24 oktober 2017, 14:30 tot 15:00

Locatie:

Boerenstraat 11B, Gorinchem
Theater Peeriscoop
Gorinchem

'Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf' -Jury Theaterfestival Vlaanderen

In 2018 staat theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron 15 jaar op het toneel. Om dat te vieren brengt zij in seizoen 2017-2018 een feestelijk jubileumprogramma in meer dan 45 theaters in Nederland en België. Op dinsdag 24 oktober staat zij met haar voorstelling WIJ in theater De Peeriscoop in Gorinchem om 14.30 en 20.30. Nog één keer de kans om haar bejubelde voorstelling te zien.

Laura van Dolron vraagt zich in WIJ af wat we bedoelen als we 'wij' zeggen. Wie zijn 'wij' en hoe bepalen we wie daar bij hoort en wie niet? WIJ gaat over nee-stemmers en ja-knikkers, over Kant, en over je kleiner maken dan je bent, over Beethoven en emoticons, over vluchtelingen en vluchters, over in het donker met je kind op een bootje stappen op de Middellandse zee, of je neus begraven in de krullen van je dochter.

Laura van Dolron (Rotterdam 1976) spreekt zich op het podium uit als idealist. Zij maakt geen theater over een betere wereld, maar maakt een betere wereld in het theater. Al doende creëerde ze haar eigen genre: Stand-up philosophy. Op het snijvlak van theater en cabaret, waar humor en diepgang elkaar in razend tempo afwisselen, inhakend op de grote behoefte aan zingeving en toepasbare filosofie vandaag de dag.

Haar geluid is zo persoonlijk, zo eigenzinnig dat zij een grote schare mensen aan zich wist te binden. Haar strijd tegen cynisme, die 15 jaar geleden begon, is vandaag de dag nog even actueel en noodzakelijk als toen. Zonder illusie, zonder rol staat zij op het podium, met minimale middelen, soms met niet meer dan een stoel. Van Dolron creëert hele werelden, om die dan weer in een seconde te verlaten en in het 'hier en nu' met het publiek het gesprek aan te gaan.

De voorstelling van 14:30 uur is een verwenmiddag voor senioren, entree € 25,00 inclusief hapjes en drankjes. Onze foyer is één uur voor aanvang van de voorstelling geopend. Reserveren via www.peeriscoop.nl of 0183-690022