• Object Chantal van Heeswijk

    Chantal van Heeswijk
  • Gevel galerie Vizoen, Kalkhaven 54, Gorinchem

    Milo Kromhout
  • Expositie basisschool de Tweemaster bij Boekhandel Cursief/ De Etage

    Anja Kok

Weer nieuwe deelnemer Culturele Route

03-03-2017, 11:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 12 maart 2017,
13:00 tot 17:00

Locatie:

, Gorinchem
Binnenstad Gorinchem
Gorinchem

GORINCHEM - De Culturele Route Gorinchem verwelkomt deze maand weer een nieuwkomer. Galerie Vizioen, Kalkhaven 54, zet zondag 12 maart voor het eerst zijn deuren open voor het publiek. In deze galerie zijn beeldhouwwerken van hout en steen te zien van Milo Kromhout, die hier ook zijn atelier heeft. Verder hangt er schilderkunst van zijn moeder, Judy Evenhuis.

Werk van vijf cursisten van de fotocursus van Henk Ganzeboom in De Cultuurfabriek, is tijdens de maartroute te zien in de oude geschutsplaats La Caponnière, Kanselpoortweg 1. Aan de hand van het thema Natuur in Gorinchem maakten de cursisten persoonlijke interpretaties. Bijzonder is ook de creatieve inlijsting en verzorging van het fotowerk.

In de Kruitmagazijnen, Dalemwal 19a en 19b, is ook een nieuwe expositie te zien: Thuisverhalen in beeld, een solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Chantal van Heeswijk. In haar werk komen beeld en poëzie samen. Te zien zijn onder meer objecten van keramiek.

Galerie De Etage, Kruisstraat 4, toont behalve werk van eindexamenleerlingen van het Gymnasium Camphusianum ook het resultaat van een kunstproject van basisschool De Tweemaster. De leerlingen werkten met het thema de Seventies, en hadden hun eigen kunstroute naar het Gorcums Museum. Daar is deze maand voor het laatst de tentoonstelling over de jaren zeventig te zien is.

Voor meer informatie over alle deelnemers: www.cultureleroute.nl.