• Medailleuitreiking

    Max Kooijmans

NEDERLANDSE MEDAILLE VOOR TYPHOON ATLEET

17-07-2017, 22:20 | Lezersnieuws | Rene van Kessel

Zoals elk jaar aan het begin van het zomerseizoen vonden de Nederlandse Kampioenschappen voor A- en B-junioren plaats (15-19 jaar) en deze werden deze keer door de atletiek vereniging Prins Hendrik in Vught gehouden. Vanuit AV Typhoon hadden zich drie atleten geplaatst en is er zelfs een zeer verdienstelijke podiumplek behaald.

Eerstejaars A-junior Rein van Houwelingen uit Hardinxveld deed mee bij zowel het kogelstoten als ook met het discuswerpen. Waar hij vorig jaar bij de B-junioren nog het zilver wist te bemachtigden was dit jaar de bronzen medaille met een afstand van 14.02 meter het hoogst haalbare. Bij het discuswerpen kwam hij uit op de meest ondankbare plek, namelijk de vierde plaats. Maar beide prestaties bieden voldoende kansen voor het volgende jaar wanneer Rein als tweedejaars A-junior kan deelnemen.

Naast Rein kwam ook Enya Hoogewooning aan de start bij het speerwerpen, maar zij bleef tijdens haar wedstrijd steken op een achtste plek, wat wel maar een verbetering was van haar beste prestatie ooit. Als laatste was Sarah Kortland als tweede geplaatst bij de 100 meter horden bij de meisjes B-junioren, maar kort voor het toernooi moest zij wegens blessures helaas afzeggen.