• De klassementlopers voorafgaand aan een training.

    J. Struik
  • De klassementlopers voorafgaand aan een training.

    J. Struik

Typhoonjeugd op dreef in Loopcircuit

08-09-2017, 11:21 | Lezersnieuws | AV Typhoon

Na zeven wedstrijden uit het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit ligt een fanatiek groepje jeugdatleten, van atletiekvereniging Typhoon uit Gorinchem, op medaillekoers voor het eindklassement.

Dat de jonge atleten voor de winst gaan, blijkt wel uit het fanatisme waarmee er aan de wedstrijden wordt deelgenomen. De zussen Marilou, Delphine en Larissa van der Grijn en de zussen Noor en Lieke van de Hoef lopen gretig hun kilometers en dat resulteert in sterke klassementsnoteringen. Het gezelschap heeft als doel om zo hoog mogelijk te eindigen in het jeugdklassement na negen wedstrijden.

"Tijdens de trainingen staan het plezier en de teamspirit voorop, maar tijdens de wedstrijden wordt er gestreden met passie", vertelt trainer Jacco van der Vliet, die regelmatig met zijn atleten de weg opgaat om te trainen voor de diverse wedstrijden. Naast de baanatletiek traint hij het zevental dit seizoen ook specifiek voor de wegatletiek. Vanaf de centraal gelegen Gorcumse atletiekbaan worden er wekelijks in alle windrichtingen kilometers afgelegd.

In de jongste categorie leidt Marilou (7). Met haar winst in Ameide en Heukelum heeft ze een flinke voorsprong kunnen opbouwen. In een categorie hoger komen Noor (10) en Delphine (10) uit. Hier is het stuivertje wisselen in de top drie. Momenteel voert Noor het klassement aan met een kleine voorsprong op Delphine, die knap tweede staat. Noor heeft veel punten weten te pakken door al bij zes wedstrijden in de top drie te eindigen.

Bij de oudste jeugd staat Lieke (12) overtuigend op plaats één. Tot op heden heeft ze nog niet buiten de top drie gelopen en heeft ze al vier keer de winst gepakt. Larissa (12) staat in deze categorie derde. Met één wedstrijd minder gelopen te hebben, liggen er nog kansen voor haar om naar de tweede plek te stijgen.

Delphine strijdt naast de jeugdlopen ook mee in het vijf kilometer klassement, waar zij niet onderdoet voor de volwassen dames en zelfs op een tweede plaats staat in het tussenklassement. Op deze afstand zijn ook Yoran (9) en Thirza (12) Krol actief. Zij hebben zich totaal gericht op de vijf kilometer en met succes. Vooral Yoran staat zijn mannetje in het drukke deelnemersveld. De kleine atleet is al meerdere malen sneller geweest dan alle vrouwelijke deelnemers.

De volgende wedstrijd is de 3e Molenloop op 7 oktober in Alblasserdam. Op 21 oktober kan na de 29e Typhoon-loop in Gorinchem het definitieve eindklassement worden opgesteld.