• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gorcumse finalisten van de Cruyff Court kampioenschappen

GORINCHEM Na drie spannende en sportieve speeldagen zijn de Gorkumse finalisten van de Cruyff Court 6vs6 kampioenschappen bekend. Van de 13 meisjesteams was De Tamboerijn op 4 maart het sterkst. Op 11 maart wisten bij de jongensteams de Regenboog 5, Mariengaarde 1, Graaf Reinald, Mariengaarde 2 en Regenboog 1 zich te plaatsen voor de poulefinales. Na enkele spannende wedstrijden mag team Regenboog 1 zich Cruyff Court 6vs6 kampioen van Gorinchem noemen.

Deze teams hebben zich geplaatst voor de Kwart Finale.

De kwartfinale vindt dit jaar plaats op het Gorinchemse Cruyff Court. Op 1 april ontvangt Gorinchem Beweegt de kampioenen uit Gemeente Amersfoort, Gemeente De Bilt en Gemeente Utrecht. Het beste jongensteam en het beste meisjes team kunnen zich plaatsen voor de halve finale in Arnhem. De winnaars van de grote finale in Amsterdam verdienen een ticket voor een interland op een Cruyff Court in het buitenland.

Naast kwalificatie voor de kwartfinale stond het thema Fair Play centraal. Het team dat zich binnen én buiten het sportiefst gedraagt, maakte kans op de Fair Play Award. Tijdens het meisjes toernooi is deze prijs naar het team van de Anne Frank gegaan. Zij vertoonden sportief spel in het veld en hadden supporters bij zich met een spandoek 'Geen Respect, Geen Voetbal'. Bij de jongens ging de Samen Onderweg er met de prijs vandoor. Ook na enkele verliespartijen bleven zij met respect omgaan met elkaar, de tegenstanders en de scheidsrechter.

Dit evenement wordt georganiseerd door Gorinchem Beweegt in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Voor meer informatie: www.gorinchembeweegt.nl Het doel van Gorinchem Beweegt is om voor alle inwoners van de gemeente een leven lang sporten mogelijk te maken op een verantwoorde en aansprekende manier. Gorinchem Beweegt is een initiatief van de gemeente Gorinchem