IJzersterke programmering op Groenmarkt tijdens Zomerfeest

Mike Rijnders

GORINCHEM De organisatie van Zomerfeest Groenmarkt is er dit jaar wederom in geslaagd om grote namen voor de Gorcumse feestweek te contracteren. Met onder andere Kraantje Pappie op dinsdag, Nielson op woensdag en Jett Rebel op donderdag, melden zich in de week van 18 tot en met 23 augustus zeer aansprekende namen op de Groenmarkt. Met Ummet Ozcan op de vrijdag heeft Gorcum zelfs een dj van internationale allure op het podium staan. Net als vorig jaar komt FeestDJRuud de Groenmarkt ook weer op zijn kop zetten, dit keer op zaterdag.

De commissie programmering van Stichting Zomerfeest, bestaande uit Mark Pellikaan, Dylan Velthuis en Arno Pruissen, is trots en tevreden over de line-up die er staat. ,,Fantastisch dat het weer gelukt is. We hebben altijd volop ideeën en een mooi lijstje met artiesten die we graag willen strikken, maar tussen willen en kunnen zit wel een verschil. Het is altijd maar afwachten of het haalbaar is", legt Dylan uit. Al bijna voordat de naam helemaal genoemd is, kunnen de drie een grote glimlach niet onderdrukken. ,,Ja Ummet Ozcan, geweldig toch?! Uiteraard zijn we heel blij met alle artiesten die we aan onze programmering hebben toegevoegd, maar hier zijn we toch wel extra trots op", vertelt Mark. Ummet Ozcan, een naam die bij de gemiddelde muziekliefhebber wellicht niet direct een belletje doet rinkelen. De Nederlands-Turkse dj en producer is de huidige nummer 31 van de 'DJ Mag', een roemruchte lijst met de honderd beste dj's ter wereld. Afgelopen jaar was Ummet Ozcan de grootste stijger; hij klom van de 99e naar de 31e plek en lijkt zijn weg naar boven te vervolgen.

Boaz v/d Beatz, vorig jaar liet hij zich al even zien bij het optreden van Mr. Polska, maar nu staat hij dan met een eigen act op Groenmarkt. ,,Ook een lokaal talent'', grapt Mark. Boaz is opgegroeid in Gorinchem en is inmiddels een producer van internationale klasse. Hij werkt samen met de grootste artiesten ter wereld zoals Ariana Grande en Major Lazer en sluit de dinsdagavond af. ,,Vorig jaar was het eigenlijk een experiment om Mr. Polska uit te nodigen maar het werd een enorm succes. We gaan op dinsdagavond proberen om dit kunstje te herhalen", aldus Mark.

Dat de organisatie de line-up samenstelt met een visie, is wel duidelijk. ,,We proberen zo gevarieerd mogelijk te zijn, er moet voor alle doelgroepen wel een aansprekende naam tussen zitten", zegt Dylan. Maar wat is nu de favoriete artiest van de mannen die de hele line-up voor de Groenmarkt samengesteld hebben?! ,,Dat is voor mij zonder twijfel Ummet Ozcan, zonder de rest tekort te doen", zegt Mark meteen. Ondanks dat de andere twee hier deels mee in lijken te stemmen, kijkt Dylan ook vooral uit naar het optreden van Shermanology op vrijdagavond. ,,Een top act met dance muziek in combinatie met erg goede live zang". Arno vindt op zijn beurt Talent@Gorcum iets om naar uit te kijken; ,,Ontzettend leuk om onze eigen talenten op het grote podium te zien, toch?! De eerste twee edities waren al een succes op zaterdagmiddag, maar nu vinden we dat het meer dan goed genoeg is om het dit jaar op de zaterdagavond een podium te bieden". Wat de organisatie vooral wil benadrukken is het feit dat er op iedere avond een dusdanig sterke line-up staat, dat het meer dan de moeite waard is om op tijd naar de Groenmarkt te komen. ,,Dat zou ook erg leuk zijn voor onze lokale artiesten doordeweeks en de Gorcumse talenten op zaterdagavond", besluit Arno.