Kakelvers kippenhok voor Natuurcentrum

GORINCHEM Een prachtig nieuw kippenverblijf voor het Natuurcentrum. Dat is wat er met de 4000 euro werd gedaan die het Natuurcentrum onlangs mocht ontvangen van Rotaryclub Gorinchem. Na 12 jaar intensief gebruik was het oude kippenverblijf volledig op en aan vervanging toe.

Tezamen met vrijwilligers en cliënten van het Natuurcentrum werd afgelopen periode hard gewerkt aan dit kippenverblijf. De nieuwbouw van het kippenverblijf heeft flink wat verbeteringen opgeleverd voor het pluimvee. Zo zijn er nu betonnen vloeren, is er stromend water en is er goede verlichting en afvoer aangelegd. Met recht een 5-sterrren verblijf.

Een deel van de bouw wordt tevens bekostigd uit de donateurbijdragen van de Stichting Vrienden van de Kinderboerderij. Maar niet alleen de kippen komen er beter bij te zitten. Het Natuurcentrum laat ook graag de bezoekers meegenieten en daarom is er een 'kijkraam' aangebracht. Aan de zijkant van het verblijf kunnen bezoekers, groot en klein zo ongegeneerd naar binnen gluren. Er zijn bezoekersbankjes voor de verblijven gezet, zodat bezoekers op hun gemak het hok, het gescharrel en gedrag van de kippen kunnen bekijken.