• Koos Ket

Koos Ket exposeert in Grote Kerk

GORINCHEM Koos Ket exposeert vanaf woensdag 19 juli in de Grote Kerk in Gorinchem. Dit is de derde expositie van het jaar die door de Stichting Vrienden van de Grote kerk is ingericht om zo geld te genereren voor het onderhoud en dus het behoud van de Grote Kerk.

Koos Ket uit Utrecht heeft altijd een grote liefde gehad voor tekenen en schilderen. De schilderijen in acryl komen bij hem meestal gevoelsmatig tot stand. Hij gebruikt vaak verschillende technieken bij de realisatie van zijn werk.In het begin experimenteerde hij met masonietplaten en met zand om structuur in de verf te krijgen. Ook schuurde hij wel verf weg waardoor onderliggende verflagen naar boven kwamen en de lichtval veranderde op de nu gladde oppervlakten. Bij collages of gemengde technieken voegt hij zijn aquarellen of tekeningen in een schilderij samen. Koos Ket voelt zich niet gebonden aan een stijl of richting, hoewel zijn werk heel herkenbaar is.

De schilderijen van Koos Ket zijn van woensdag 19 juli tot en met zaterdag 19 augustus op woensdag en zaterdag van 11.00 uur tot 16.30 uur en op de culturele route op zondag 13 augustus van 13.00 uur t/m 16.30 uur te bezichtigen.

De toegang tot de kerk is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Zie ook: grotekerkgorinchem.nl