Speciale dag voor vrouwelijke molenaars

GORINCHEM SIMAV, de 60-jarige organisatie voor het in standhouden van molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden, viert haar verjaardag met een vrouwendag. Dat gebeurt op zaterdag 9 april. SIMAV nodigt alle vrouwelijke molenaars en mensen in opleiding in het land uit om naar korenmolen De Liefde in Streefkerk te komen. Een bijeenkomst om het 'beroep' te bespreken, om ervaringen uit te wisselen en om de blik op de toekomst te richten. Het aantal vrouwelijke molenaars stijgt: bij SIMAV zijn er vijf, die als eerste of tweede molenaar zeer regelmatig met een molen draaien.

De SIMAV-medewerk(st)ers nodigen hun Nederlandse collega-molenaars uit om op zaterdag 9 april naar Streefkerk in de Alblasserwaard te komen. Het programma loopt van 10.30 uur tot 16.00 uur. Voor de lunch wordt gezorgd. De vrouwelijke molenaars verzamelen zich in het SIMAV-molencentrum De Liefde in Streefkerk. Hun mannelijke collega's zijn uiteraard ook welkom. Zij beginnen hun 'ontdekkingsreis' in korenmolen Jan van Arkel in het dorp Arkel.

Om te weten hoeveel broodjes er voor de lunch gesmeerd moeten worden, is het zaak dat iedereen zich vooraf opgeeft. Er zijn geen kosten verbonden aan deze molendag.

Opgeven via molenaarsvrouwendag@gmail.com. Aan de dames wordt gevraagd een paar foto's van zichzelf mee te brengen en van de molen waarmee ze draaien of waarop ze leerling zijn. Ook de mannen moeten zich vooraf aanmelden. Dat kan het gemakkelijkst via bestuur@simav.nl. Via de genoemde e-mailadressen kan gecommuniceerd worden. Wie heeft aangemeld krijgt nader bericht.