• Lucie J
  • Lucie J
  • Lucie J
  • Lucie J
  • Lucie J
  • Lucie J
  • Lucie J

Tiende editie Waterpoortfestival

GORINCHEM Nederpop, Rock, Blues en Wereldmuziek zijn allemaal te aanschouwentijdens de tiende editie van het Waterpoortfestival van 2 tot en met 5 juni Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Ook dit jaar is er een spetterend en gevarieerd programma.

Als Volbeat, Pearl Jam, Rage Against The Machine en Skunk Anansie jou fijn in de oren klinkt, dan zit jij op Zaterdag 3 juni op het Waterpoort festival zeker goed. De pakkende tunes, en vooral het meezingen met alle welbekende nummers brengen jou meteen in de juiste stemming. De cover en tribute-bands: 16 Dollars, Rage Against The System, Pearl Damn, Sister Fister en PITCH will rock your socks off! Aansluitend draait DJ Nick de welbekende Genesis muziek in verband met het 17,5 jarig jubileum van Cafe Genesis.

Zondag staat geheel in het teken van Blues. Namen zoals Joey Blu en Stackhouse passeren het revue. Joseph Bowie, een broer van de avant-garde-jazztrompettist Lester Bowie en saxofonist Byron Bowie, leerde piano en congas spelen, maar stapte later over op de trombone. Als jongen speelde hij onder meer met bluesmusici Albert King en Little Milton.

Maandag wordt het genieten van de wereldse klanken. Tevens kan men genieten van de festivalmarkt. Daarnaast zijn er ook tal van activiteiten voor jong en oud. In samenwerking met het Millennium Platform vanuit de Gemeente en. Deze dag staat in het teken van duurzaamheid. Er wordt deze dag daarom ook gewerkt met 'statiegeld bekers'. De entree voor deze dag is gratis.

Dit alles wordt voorafgegaan door een feestelijke kick-off party op vrijdagavond. Deze avond wordt georganiseerd door Cafe Het Hoekje en Feestpaleis de Drie Vuisten. De Nederpop klanken brengen ons alvast in de stemming. En dit alles is uiteraard in samenwerking met Stichting METEC.

Kaarten zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij het festivalterrein. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.waterpoortfestival.nl of op Facebook: www.facebook.com/

Waterpoortfestival/