• Köppen, Marcel

Vestingdriehoekdagen

GORINCHEM Wegens groot succes herhaald: de Vestingdriehoekdagen! Van 9 december tot en met 8 januari 2017 wordt er van alles georganiseerd in Gorinchem, Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren. De verbindende factor tussen de locaties is ook dit jaar weer het water van de drie rivieren Maas, Waal en Merwede. Niet alleen de vestingen worden weer met elkaar verbonden, maar ook het verleden en het heden. Ervaar de winters uit onze geschiedenis en kom schaatsen, laat u zich verwarmen door winterverhalen en smul mee van koek en zopie of winterse stamppotten.

In Gorinchem staan de volgende activiteiten op het programma tijdens de vestingdriehoekdagen:

Kerstmarkt op de Varkenmarkt - 9 t/m 11 december; OPEnRAam Kerstconcert 2016 - 10 december; Gorcums Winterfestijn - 17 december t/m 8 januari (met o.a. disco schaatsen, optredens en een schaatsclinic); Santa Run - 17 december; Kerstwandeltheater - 17 december; Extra koopzondag - 18 december; Film Joyeux Noël in theater 't Pand - 20 december; Het Kerstgeheim van Gorcum in theater Peeriscoop - diverse data in dec. en jan.; New Years Eve 2017 edition - 31 december

Slot Loevestein heeft van 24 december tot en met 8 januari een winters Loevestein met o.a. een kaarsverlichte rondleiding, workshops en een schaatsbaan). In Woudrichem wordt op 10 december Winter Wonder Woudrichem gehouden met o.a. lichtjesavond in de Historische Haven en wintermarkt bij de Rondeel. Fort Vuren is tijdesn de Vestingdriehoekagen geoepend op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. Rondleidingen zijn mogelijk op aanvraag.

Kijk voor alle info en het volledige programma op www.vestingdriehoek.nl

Tevens is er een Winters arrangement. Het arrangemenet bestaat uit een retour watertaxi Gorinchem - Slot Loevestein met Riveer (geldig binnen openingstijden van Slot Loevestein), bezoek aan Slot Loevestein incl. persoonlijke sleutel, warme chocolademelk in de Taveerne van Slot Loevestein, toegang Gorcums Winterfestijn incl. schaatshuur en stamppot op de ijsbaan. Het arrangement kost 24,50 euro. Het arrangement kan vooraf online worden geboekt via www.slotloevestein.nl/tickets en is dagelijks geldig in de periode van 24 december tot en met 8 januari 2017 (behalve op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag). Let op: de watertaxi moet min. een dag van te voren worden gereserveerd via tel. 06 22 55 82 33. Voor Slot Loevestein en het Gorcums Winterfestijn hoeft niet van te voren te worden gereserveerd.