• Rinie Hakvoort

Windroos start met Media en vormgeving

GORINCHEM De Windroos in Gorinchem, onderdeel van Stichting CVO-AV, begint in augustus met een nieuwe media en vormgeving klas. De Windroos werkt hierbij nauw samen met de opleiding 'Art & Design' van het Da Vinci in Dordrecht. Vakken als idee-ontwikkeling, typografie, tekenen, schilderen en het maken van een audiovisuele productie behoren tot het programma.

In de regio Gorinchem zijn er geen vmbo opleidingen die opleiden voor beroepen in de grafische sector. Dat terwijl er juist in deze sector een groeiende behoefte is aan jonge mensen. Directeur Robert Vossepoel kwam op het idee na gesprekken met Art & Design in Dordrecht: ,,Het motiveert leerlingen om in het vmbo al met hun creativiteit aan de slag te kunnen en bovendien maken ze meer kans bij het doorstromen naar een grafische opleiding." De Windroos hoopt hiermee creatieve vmbo leerlingen in deze regio een goede basis te geven om door te stromen naar een grafisch beroep.

Om een kwalitatief goede lijn neer te zetten is de samenwerking gezocht met de opleiding Art & Design in Dordrecht. Vanaf de Windroos is het in principe mogelijk om door te stromen naar niveau 3 of naar niveau 4.

Informatie over persbericht: 0183 611116 of r.m.j.vossepoel@windroos.csdehoven.nl