• BC Cross Smash
  • BC Cross Smash
  • BC Cross Smash
  • BC Cross Smash

BC Cross Smash start competitie met nieuwe kleding

WERKENDAM Voor Badminton Club Cross Smash uit Werkendam start deze week de voorjaarscompetitie. Sinds vele jaren zullen zes teams, van in totaal meer dan 30 spelers, de vereniging vertegenwoordigen in de regio Zuid-Holland. Daarnaast heeft de club de competitieteams in nieuwe kleding kunnen steken. Dit, door de vele sponsoren.

BC Cross Smash maakt sinds het begin van het seizoen een sterke groei door en nog steeds groeit de vereniging met gemiddeld één lid per week. Waar aan het begin van het seizoen met name nieuwe jeugdleden de vereniging vonden, groeit de club inmiddels ook weer in seniorenleden. Deze groeit leidt enerzijds tot een nog gezelligere sfeer tijdens de speeltijden, maar anderzijds ook tot meer competitieteams. Deze week begint dan ook de competitie voor de mannen- en vrouwenteams. Het mannenteam bestaat uit Ronald van Wijk, Wim Copier, Ewout van 't Hooft, Willem Schouten en Cas Beumer, waarvan de laatste twee overkomen uit de jeugdopleiding. Het vrouwenteam bestaat uit Corine van Rosmalen, Kimberley Verwoert, Madelief Eertink, Kristel Verduijn en Laura de Kraker. Beide teams trappen de voorjaarscompetitie af met een wedstrijd tegen Ouderkerk.

Naast de twee seniorenteams starten zaterdag 11 februari tevens vier jeugdteams. Voor veel jeugdspelers is dit het eerste competitieseizoen en daarom zijn er afgelopen zaterdag al interne oefenwedstrijden gespeeld, is er teamkleding gepast en zijn er teamfoto´s gemaakt. Op de voorzijde van het shirt dragen de teams het bedrijfslogo uit van hun teamsponsor, op de achterzijde het logo van de jeugdshirtsponsor BNR Bouwstoffen. Zoals Geert Keukens (Manager BNR) zei: ,,BC Cross Smash en BNR Bouwstoffen is een STEENGOEDE combinatie!"

Het eerste jeugdteam, bestaande uit Marlies de Jong, Gernine Koek, Joris de Jong en Daniël Schermers, heeft al de nodige ervaring en komt uit in de Regiocompetitie (onder 15 jaar). De regiocompetitie wordt gespeeld volgens de officiële wedstrijdreglementen waarbij twee meisjes enkels, twee jongens enkels, een meisjes- en een jongensenkel en twee gemengddubbels worden gespeeld om twee gewonnen sets tot 21 punten. Zaterdag 11 februari worden de rackets gekruist met SV Vridos in Giessenburg. Een speciale wedstrijd, want enerzijds is trainer Sebastiaan Visser speler van het eerste seniorenteam van de vereniging en anderzijds is Kylian Bot speler van Vridos, maar traint hij ook in Werkendam.

Net als het eerste jeugdteam in de regiocompetitie, wordt ook het eerste jeugdteam in de opstapcompetitie gesponsord door de Gouden Naald uit Werkendam. De opstapcompetitie is bedoeld om startende jeugdleden te laten wennen aan het spelen van wedstrijdjes. Tijdens een competitiewedstrijd worden vier enkels en vier dubbels gespeeld. Het is allemaal minder formeel, waarbij wennen, leren en samenspel voorop staan. Zo kan bijvoorbeeld in een enkel een jongen tegen een meisje spelen en tijdens een dubbel kunnen drie meisjes en één jongen op de baan staan. Het eerste opstapteam komt uit in de klasse onder 15 jaar en bestaat uit de meisjes Anne-Marije de Groot, Carlijn Domeni en Kim Beumer. Zij vormen een team met de jongens Cas Speksnijder, Patrick Oevermans, Andreas Cornet en Matthias de Jong en starten zaterdag om 9:00 uur thuis tegen BV Silver Shuttle uit Hendrik-Ido Ambacht.

Het tweede opstapteam (onder de 12 jaar) bestaat uit spelers die anderhalf tot twee jaar lid zijn (Boaz Visser, Thomas Ebert, Björn Smaal en Sophie Smaal), aangevuld met twee spelertjes die pas een paar maanden lid zijn, maar veel gevoel voor de shuttle hebben (Lianne van Maastricht en Dirk Alberts). Dit team is aangekleed door de financiële bijdrage van vanNoord Accountants en start eveneens thuis tegen BV Silver Shuttle. Het derde opstapteam komt uit in dezelfde poule als het tweede team en bestaat volledig uit jongens (Nicolai Kees, Gerald Paans, Jan Snoei, Mattheun Rozendaal, Niels Pellicaan en Mark Speksnijder). Met een gemiddelde leeftijd van 9 jaar gaan zij de strijd aan. Aspect ICT uit Werkendam heeft aangegeven de allerjongste spelers te willen sponsoren, dus zal dit team met trots hun logo uitdragen. Zij speelt zaterdag om 14:00 uur uit tegen Shuttle Up uit Sliedrecht.

Voor meer informatie kun je onze website (www.bccrosssmash.nl http://www.bccrosssmash.nl/ ) raadplegen of ons bezoeken in sporthal de Crosser.