• GP-foto

Rapid: 'Op naar de honderd'

GORINCHEM Eindelijk was het dan zover voor hockeyvereniging Rapid Mills. Het geheel vernieuwde sportcomplex werd zaterdagmiddag officieel geopend. ,,Rapid is weer springlevend."

door Tim Hartman

Het is wel aan de opperbeste stemming op het sportcomplex van hockeyvereniging Rapid Mills te merken: iedereen is opgelucht dat het normale hockeyleven weer opgepakt kan worden. De nieuwe velden liggen er, inclusief een nieuw zandveld op het terrein waar voorheen voetbalvereniging Raptim haar wedstrijden speelde. ,,We zijn blij dat we nu op ultramoderne hockeyvelden kunnen hockeyen en de dagelijkse routine van een hockeyvereniging gewoon weer op kunnen pakken", aldus bestuurslid Cindy Ebben. Rapid wachtte namelijk ruim tien jaar op nieuwe velden. ,,Wie had dat gedacht?", zegt voorzitter Jeroen Coers treffend in zijn speech. ,,In oktober 1989 kwamen we hier als vereniging en dachten we: 'Wat moeten we met zoveel ruimte?' Nu hebben we een nog groter complex. Heel veel dank aan iedereen die zich hier jarenlang voor heeft ingezet."

Wethouder Hans Freije verrichtte de openingshandeling door het plaatsen van een ontbrekend puzzelstukje. Op dat puzzelstukje prijkte symbolisch de aangelegde bruggen die het Rapid-complex verbinden met het nieuwe veld op het voormalig Raptim-terrein. ,,In plaats van damwanden werden het bruggen", verwijst Freije naar de plannen die Rapid zelf maakte om op het eigen terrein een extra veld aan te leggen. ,,Van harte gefeliciteerd met deze schitterende mijlpaal. Ik weet zeker dat jullie met deze nieuwe velden vooruit kunnen. Op naar de honderd!"

Rapid vierde namelijk niet alleen de komst van de nieuwe velden, maar ook het feit dat de vereniging volgend jaar 85 jaar bestaat. Om dit te vieren werd een heus lustrumlogo onthuld en de nieuwe kledingcollectie gepresenteerd. Met een kangoeroe als nieuwe mascotte viel alles op zijn plaats: Rapid is weer springlevend. ,,We hebben nu iets meer dan zevenhonderd leden en met de nieuwe velden staan de deuren weer wagenwijd open. We kunnen groeien naar de negenhonderd leden. Iedereen is weer welkom", besluit Ebben.