• Irma la Douche

River Dragons op zoek naar jeugd

GORINCHEM Ruim vijf jaar geleden is de Gorinchemse Drakenbootvereniging River Dragons opgericht. Het idee voor de oprichting ontstond tijdens het jaarlijkse drakenbootfestival waar een aantal fanatieke peddelaars hun passie voor drakenbootvaren (her)ontdekten. De doelstelling van de vereniging was om in het eerste jaar op de 200, 500 of 2000 meter Nederlands Kampioen te worden en dat lukte. Inmiddels hebben de River Dragons diverse titels op hun naam staan en groeit de vereniging elk jaar een stapje verder.

door Willemieke Steen

@WillemiekeSteen

Het is de ambitie van de River Dragons om weer eerste te worden op de 500 meter tijdens het NK. ,,We willen weer terug naar waar we begonnen zijn. Daarnaast willen we in de komende jaren weer deelnemen aan diverse internationale kampioenschappen, het liefst ook met ons eigen jeugdteam", aldus Kim Ament, bestuurslid, trommeaar en trainer van River Dragons en al sinds 1992 actief in het drakenbootvaren.

JEUGDTEAM Drie keer in de week, op dinsdag, donderdag en zondag, worden er trainingen gegeven vanuit het eigen clubgebouw aan de Spijksedijk. Momenteel telt de vereniging 35 leden die allemaal één of meerdere trainingen per week bijwonen om te trainen voor wedstrijden. Nicole Haarsma, al jaren lid van de vereniging, vertelt: ,,We willen elk jaar een stapje verder groeien en uitbreiden. Daarom zijn we op dit moment actief op zoek naar nieuw sportief talent. Vooral jongeren tussen de 15 en 20 jaar zijn welkom om eens een kijkje te komen nemen bij onze trainingen. We willen graag een jeugdteam opstarten en speciaal voor deze doelgroep wordt er daarom één keer in de week een jeugdtraining gegeven."

NIEUW TALENT Nieuwsgierige sportievelingen zijn bij elke training van de River Dragons welkom om een kijkje te komen nemen, maar om de drempel nog verder te verlagen en nog meer mensen kennis te laten maken met het drakenbootvaren start de vereniging volgende week met de introductiecursus 'Start to paddle'. Deze cursus leert jong en oud in vier trainingen van anderhalf uur alles over drakenbootvaren. Na afloop van de cursus kunnen deelnemers beslissen of ze lid willen worden van de vereniging en daarmee ook aansluiten bij de wekelijkse trainingen. Meedoen aan Start to Paddle kost 25 euro per persoon. Dit bedrag is inclusief de vier trainingen ( 6 juni, 13 juni, 20 juni en 27 juni), een t-shirt en een gezellige afsluiter. Aanmelden kan via info@riverdragons.nl.

www.riverdagons.nl