• Ria Scholten

Zomermarkt bij Sterk in Arkel

ARKEL Sterk Tuincentrum aan de Vlietskade 1074 houdt zaterdag 10 juni een Zomermarkt met workshops, kraampjes, heerlijke hapjes en drankjes en nog veel meer. Extra aandacht is er voor de Forever&Ever hortensia.

door Ria Scholten

Het gezellige tuincentrum onder de rook van Gorinchem heeft een fraai aanbod aan vaste planten en eenjarig goed. De spots zijn op die dag vooral gericht op de hortensia Forever&Ever. ,,De kweker is aanwezig en deelt een leuke attentie uit", vertelt Corrie Sterk. ,,Deze hortensia's zijn heel geschikt voor in de pot. Zij bloeien elk jaar van het voorjaar tot diep in het najaar in de mooiste kleuren, vragen weinig onderhoud en zijn winterhard tot min 25 graden Celsius. Normaliter kosten de hortensia's 24,95 per stuk. Tijdens de Zomermarkt betaalt de klant voor twee van deze prachtige planten 39,95 euro."

,,Net als vorig jaar kunnen de bezoekers genieten van heerlijke gezonde hapjes. Wij laten hen zien wat je allemaal kunt doen met groenten en kruiden uit eigen tuin. Eveneens het proeven waard zijn de smoothies van fruit uit eigen tuin. 's Ochtends kan worden deelgenomen aan workshops bloemschikken. Kosten vanaf 22,50 per persoon. Aanmelden is mogelijk in de winkel, via de website www.tuincentrumsterk.nl en telefonisch via 0183-622941.'s Middags wordt de kinderworkshop 'Insectenhotel maken' gegeven. Kosten 3,50 euro."

,,Ook dit jaar draait het Rad van de Tuin zijn rondjes. Wie geluk heeft mag een leuke prijs mee naar huis nemen. De Kastanjehoeve verkoopt kaas en noten, Bakker Bas heeft een kraam vol zoete versnaperingen, Strong Woodworks is aanwezig met woon- en tuindecoraties van steigerhout. Het Cardo Huys verkoopt dameskleding, tassen en sieraden. Er zijn tevens tweedehands kinderkleding, spulletjes uit grootmoeders tijd en zeefdrukken te koop. 's Middag is de ijskar van Proeverz aanwezig.

Foto-onderschrift:

Wim en Corrie Sterk en medewerkster Mariska (r.) zijn helemaal klaar voor de Zomermarkt.