Kiekeboe heeft een nieuwe eigenaar

Advertorial

GORINCHEM In een knus pand aan de Burgstraat 21 is al zeventien jaar een ouderwetse snoepwinkel gevestigd. Kiekeboe is een begrip voor jong en oud en heeft veel vaste klanten. Het zal de regelmatige bezoeker niet zijn ontgaan dat Leida Leverington niet meer achter de toonbank staat. Zij  heeft de winkel per 1 januari van dit jaar verkocht aan Rianne en Johan Sterrenburg.

Wie het knusse pand binnenstapt, waant zich even in vroeger jaren. De glas-in-lood ramen filteren de lichtinval. Op deze wat koude winterdag doet de kachel achter in de winkel behaaglijk aan. Op de toonbank staan twee originele Berkelweegschalen. De enige link met de 21ste eeuw is de moderne kassa. De winkel is een walhalla voor de doorgewinterde snoeper. In de open kasten staan glazen potten met frambozenzuurtjes, haverstro, polkabrokken en roomboterwafeltjes.

,,Ik kwam al vele jaren in de winkel en heb nooit kunnen dromen dat ik zelf achter de toonbank zou staan", vertelt Rianne. ,,Toen we hoorden dat Leida met de winkel wilde stoppen is Johan binnengestapt voor informatie. Al snel werden we steeds enthousiaster over het idee om Kiekeboe over te nemen. Uiteindelijk was de deal in anderhalve week rond. Het is prachtig om eigenaar te zijn van de enige, echte snoepwinkel van Gorinchem." In de afgelopen weken heeft het echtpaar het winkelpand voorzien van een eigen touch. Wit heeft plaatsgemaakt voor nostalgisch Oudhollands groen. Fruitkistjes bieden plaats aan een deel van de artikelen. De tafel achter in de zaak is ook nieuw. Het is de bedoeling om in de winkel kinderfeestjes te gaan vieren en workshops te organiseren. Actuele informatie over Kiekeboe is te vinden op de Facebookpagina.

SNOEPTAARTEN Kiekeboe verkoopt 132 soorten schepsnoep in prijs variërend van 5 tot 75 eurocent De winkel is hét adres voor zoete cadeautjes en snoeptaarten. ,,Nieuwe producten laten we eerst door de klanten proeven, voordat zij in het assortiment worden opgenomen", laat Rianne weten. ,,Zo zijn de reacties op de nieuwe, zoute bananen bijzonder positief. Ook de grote blauwe orka's doen het goed. Hygiëne vinden we erg belangrijk. Daarom dragen we handschoenen als we het snoep tellen en afwegen. We letten er goed op dat bij het snoep scheppen gebruik wordt gemaakt van een tang of schepje. Binnenkort worden de bakken met snoep voorzien van een etiket met informatie met betrekking tot allergenen.

,,Zaterdag 30 januari is het bij Kiekeboe feest om te vieren dat de winkel gewoon doorgaat. Tussen 12.00 en 16.00 uur is er gelegenheid om Leida gedag te zeggen. Zij kijkt met plezier terug op de afgelopen jaren: ,,Het was leuk om zoveel verschillende mensen in de winkel te krijgen. Met name  van de contacten met de kinderen heb ik erg genoten. Ik wil iedereen dan ook hartelijk bedanken voor de gezelligheid en het in mij gestelde vertrouwen. Wat ik nu ga doen? Dat weet ik nog niet, maar er komt vast wel weer iets leuks op mijn pad."