Columns

Columnist zonder werk

Ja, mocht u dit toevallig lezen, dat u het weet. Dit is de laatste Vanaf de Wal. Tenminste, als de mevrouw die de mededeling heeft gedaan de werkelijke waarheid heeft gesproken. 'Om financiële redenen', heeft ze netjes gezegd, dus niet omdat de column als zodanig niet deugt.

Columnist:

Raadspraat

Herdenken

Zoals bijna elk jaar, liep ik ook dit jaar op 4 mei mee in de stille tocht van de Grote kerk naar Buiten de Waterpoort. Elk jaar weer dezelfde route en ook dit jaar weer de oude vliegtuigen die over de Merwede vlogen. De vlag halfstok, de padvinders en zeeverkenners die opgesteld staan.

Naar mama

'Lekker weer, hè, buurman', klatert Bia van haar balkon op driehoog. Zij is gekleed op de zomer. Een korte, roze, te krappe broek, waaronder de gevulde billen nadrukkelijk puilen en een vleeskleurige BH bij wijze van bikinibovenstuk. 'Ik zweet me te pletter'.

Kort door de bocht

Bij mij thuis houden we er een theorie op na: Je hebt de 'weekrijders', de 'weekendrijders', de 'zondagsrijders' en de 'feestdagenrijders'. Stuk voor stuk een groep weggebruikers met hun eigen rijstijl en gebruiken.

Wachten op de frisse wind

Reikhalzend zette ik voet aan de grond na een korte vakantie in een zonnig lenteland. Zou ik de frisse wind uit politiek Gorcum al kunnen waarnemen op Eindhoven Airport. Was de nieuwe lente al aangebroken? Het was er grijs en een beetje mistig.

Pagina's