Columns

Columnist:

Vanaf de Wal

Landmark de brug

Nu de regionala's aan de macht zijn in onze van festivala bruisende provinciestad, tollen ook de zeloten van de gevestigde partijen weer rond het volk met zaken van bedenkelijk belang, waarvan zij menen, dat zij ons enorm bezighouden.

De veelpleger

Ik had er geen weet van, noch van het woord veelpleger, noch van diens aanwezigheid in ons Gorcum. Tot het onheilspellende bericht vorige week op de website van deze krant, dat de veelpleger, na een woeste achtervolging dwars door de Gildenwijk, was opgepakt.

Columnist:

Vanaf de Wal

De Bovenstad

Na een jaar zwijgen, heb ik natuurlijk een scala aan noten op mijn zang, maar je kunt niet alles tegelijk. Daarom kies ik voor de eigen leefomgeving, namelijk de Bovenstad, zeg maar het verwaarloosde deel van de Binnenstad van Gorinchem.

Columnist:

Vanaf de Wal

Dansend de zomer in

Afgelopen vrijdag reed ik naar huis na een etentje in Breda. Het liep tegen elf uur en op de automatische piloot reed ik via de A27 naar huis. Ergens voor Almkerk werd mijn aandacht getrokken door een lichtvlek aan de hemel. Vast ergens een feestje in de buurt van Almkerk, dacht ik.

Columnist:

Vanaf de Wal

Geld 'zorg'

Soms heb je het idee dat dingen niet kloppen. Dat gebeurtenissen niet in verhouding staan met de ontwikkelingen in de maatschappij. Ik ben jong, heb nog een zelfstandig wonende oma en het bejaardentehuis is nog een ver-van-mijn-bed-show.

Columnist:

Vanaf de Wal

Afscheid, voor nu

Afscheid, dramatisch klinkt het. Dramatischer dan het is hoor. Het is geen definitief afscheid, het is een afscheid met een open einde, een afscheid voor nu.

Columnist:

Vanaf de Wal

Amusino

Ja mensen, onze stad stulpt uit naar het oosten. Daar komt immers de zon op. Volgend jaar reeds verrijst daar sky-high, tussen MacDonalds, evenementenhal, kartcentrum, fitnessreus en A15-all you van eat een heuse Van der Valk-toekan.

Columnist:

Vanaf de Wal

Anonimiteit

Het is zo vaak als argument om in een grote stad te gaan wonen voorbij gekomen: je bent er zo lekker anoniem. Ik begreep dat nooit zo. Waarom zou je zo graag zo anoniem willen zijn?

Columnist:

Vanaf de Wal

Het wachtgeld

'Hé Huibers', zegt de man, 'moet je niet eens wat schrijven over dat wachtgeld?' Zover is het al gekomen, dat mensen je gaan vertellen welk grof schandaal je in de column aan de schandpaal moet nagelen. 'Dat kan toch niet. Weet je dat ze nu al negen mensen moeten betalen?

Pagina's