• Podium van Het Zevende HUis

    Johan van Drunen

Anke Timmer in Het Zevende Huis

11-05-2018, 21:54 | Lezersnieuws | Helga Buitelaar

Datum:

zaterdag 19 mei 2018, 20:00

Locatie:

knipsteeg 11
Het Zevende Huis
Gorinchem

Zaterdag 19 mei is liedjesschrijfster en zangeres Anke Timmer te gast in Het Zevende Huis aan de Knipsteeg. De uit Utrecht afkomstige Anke Timmer viel op tijdens de Dag van Het Nederlandse Vers in POGO Ze zingt onbevangen en herkenbaar haar eigen Nederlandstalige repertoire. Ze schrijft niet alleen voor zichzelf maar ook voor theatergezelschappen, ze maakt jeugdtheater en werkt als muziekdocent. In Gorcum is ze geen onbekende want samen met Esmay Usmany speelt ze in de theatershow Dromers die werd geregisseerd door Fred Delfgaauw. Haar wispelturige hart, angst voor ruzie en behoefte aan licht in donkere dagen maken dat haar liedjes binnenkomen. Speciaal voor die avond neemt ze een extra muzikant mee. In houthakkersbloes met een bos rossig haar is ze een verschijning die je niet snel vergeet. De intimiteit van een huisconcert past haar goed.

In het voorprogramma gastheer en vrouw: Helga Buitelaar en Johan van Drunen alias: Van Hemel en Hel. Een naam die soms wat stof doet opwaaien maar die is gekozen om uitersten te benadrukken. Niets wordt geschuwd: alles mag bezongen worden. De dynamiek wordt tot in uitersten neergezet: van kleine kippevel liedjes tot groots vertoon en vocale spierballerij. Zijzelf zijn het mooiste voorbeeld van uitersten: van uiterst klassiek geschoold tot de ruwe kennis van de straat.

Het concert begint om 20.00 uur, de entree is ? 10,- Inbegrepen zijn koffie, thee, fris en hapjes zoals u inmiddels gewend bent van Het Zevende Huis. U vindt het kleinste podium van Gorinchem in de Knipsteeg, schuin tegenover nummer 11 achter de groene poort. Graag even vooraf aanmelden via info@hhmusica.nl, het aantal plaatsen is beperkt!