Arm-breien

18-09-2018, 18:47 | Lezersnieuws | Sabine Geurds

Datum:

zaterdag 29 september 2018, 10:30 tot donderdag 29 augustus 2019, 12:30

Locatie:

Grote Markt 17
Gorcums Museum
Gorinchem

Gorinchem | Zaterdag 29 september organiseert het OntdekCaf? in samenwerking met het Doe Lab en de Spreekkamer een ochtend waarin je kunt leren arm-breien en daarmee tegelijkertijd iets kunt betekenen voor mensen die zich eenzaam voelen. De activiteit vindt plaats van 10.30 ? 12.30 in de Kamer van de tussentijd in het Gorcums Museum.

Arm-breien of ook wel breien zonder naalden, het kan! Je breit heel snel een sjaal en het enige dat je daarvoor nodig hebt zijn wat wol en je armen. Samen met je vader of moeder kunnen jullie een sjaal breien voor jezelf of misschien wel voor iemand anders.

Op 29 september wordt, door heel de stad Gorinchem, aandacht besteed aan de week van de eenzaamheid. In de stad zul je mensen zien breien die graag een praatje willen maken. Ook worden er brei-kits verkocht om een sjaal te breien voor een eenzaam persoon.

Vanuit de LimonadeBrigade, het Doe Lab en de Spreekkamer worden ook sjaals gemaakt. Misschien ken je zelf ook wel iemand die om een kletspraatje verlegen zit en zo?n mooie zelfgemaakt sjaal weet te waarderen. Wij kunnen jullie hulp en enthousiasme goed gebruiken en vinden het leuk als jullie komen.

Meer informatie over het OntdekCaf? staat op www.limonadebrigade.nl en op de Facebookpagina.