• Piano Man Band, de band van zanger en pianist Daniel Roos (op de stoel), brengt op 3 november de muziek van Billy Joel en Elton John naar Theater de Vijf Zinnen

    Henk Ganzeboom, Kobalt Fotografie DuPho

Billy Joel en Elton John in Gorinchem

15-10-2018, 11:38 | Lezersnieuws | Daniel Roos

Datum:

zaterdag 3 november 2018, 20:30

Locatie:

Haarstraat 64
Theater de Vijf Zinnen
Gorinchem

De Piano Man Band speelt de klassiekers van ?piano men? Billy Joel en Elton John. Daniel Roos maakte zelf jaren muziek zoals ?s werelds succesvolste zanger-pianisten ook ooit deden. Met zijn band brengt hij de tribute nu naar de theaters in Nederland en Vlaanderen.

Pianist, zanger, songwriter. Daniel Roos (1987) is het allemaal van jongs af aan en vindt met zijn Piano Man Band de sfeer van de jaren zeventig, waarin Billy Joel en Elton John doorbraken en wereldsterren werden. Daniel toerde in het recente verleden veel met cabaretier Sjaak Bral en verbleef grote delen van het jaar in Zwitserland. Daar werkte hij onder andere als barpianist in een hotel. Als Piano Man dus, precies zoals Billy Joels beroemdste personage. ,,Hij en Elton John zijn allebei als barpianist begonnen??, vertelt Daniel Roos. ,,Billy Joel speelde in een caf? en kon daar na afloop op de vloer blijven slapen. Dat was wel iets meer rock ?n roll dan ik in mijn viersterrenhotel, haha!?? Met Billy Joel werd Daniel al vroeg vergeleken. ,,Hij is een van mijn grote muzikale helden, maar ik heb hem nooit bewust nagedaan. Mijn stem schijnt erop te lijken en we hebben ongeveer hetzelfde bereik.?? ,,De grootste overeenkomst is dat we hetzelfde doen in hetzelfde genre. Door alle raakpunten is mijn liefde voor de muziek van hem en Elton John ontstaan.??

Met het idee van een ?dubbele? tributeband liep Daniel Roos jaren rond en ook de naam Piano Man Band zat al lang in het hoofd. Nu gaat hij ermee de theaters in. Met een opvallend jong gezelschap. ,,De meeste coverbands spelen muziek uit de eigen jeugd??, weet hij. ,,Wij richten ons juist vooral op de nummers van Billy Joel en Elton John uit de jaren zeventig. Dat is hun leukste live-repertoire.?? De Piano Man Band speelt de grote hits van de grote artiesten, maar ook een aantal iets meer verborgen pareltjes. ,,Vienna bijvoorbeeld??, verklapt Daniel. ,,Voor de fans van Billy Joel een echte albumfavoriet, maar bij het grote publiek minder bekend.?? Daniel Roos heeft verschillende eigen cd?s uitgebracht, maar beleeft minstens evenveel plezier aan het spelen van deze nummers. ,,Als barpianist heb ik geleerd dat het ook hartstikke leuk is om mensen te laten genieten van muziek van anderen. Er zijn heel veel mensen die Elton John of Billy Joel graag hadden gezien in de jaren zeventig, toen ze heel veel energie in hun concerten legden. Die energie proberen wij op het podium te brengen.??

3 november in Theater de Vijf Zinnen www.pianomanband.com