• Daisy Correia en Frank Keijzer

    Ronald Laagwater

Daisy Correia: Balans in mij fado

02-03-2018, 16:16 | Lezersnieuws | Manuela Correia

Datum:

zaterdag 24 maart 2018, 20:30

Locatie:

Boerenstraat 11B
Peeriscoop
Gorinchem

Daisy Correia, de ambassadrice van de Portugese fado in Nederland, brengt op 24 maart a.s. in theater Peeriscoop haar programma ?Balans in mijn fado?. Correia was al een paar ker eerder te zien in Gorinchem.

In haar nieuwe theaterreeks ?Balans in mijn fado? balanceert Correia, tussen haar twee culturen twee landen en twee talen. Het publiek heeft in het verleden zijn waardering uitgesproken over de sound van en het gevoel in de prachtige stem van Correia en heeft haar daarnaast weten te motiveren om de Nederlandse taal meer te integreren in haar fado.

In beide talen laat ze nieuw repertoire horen die over het leven en de saudade (weemoed) gaan. Het leven is niet alleen verdriet maar ook geluk, vriendschap en mooie momenten. Bestaande fado?s werden in het Nederlands vertaald en Nederlandse nummers in het Portugees. Hoe klinkt een bekende fado van Am?lia Rodrigues in het Nederlands en o.a. ?Als de liefde niet bestond? van Toon Hermans in het Portugees. Correia wordt door haar pianist Frank Keijzer, begeleid.

Met haar stem, de verhalen, het gevoel, de emoties en de saudade neemt Daisy Correia haar publiek mee naar een mooie balans van twee landen. De voorstelling ?Balans in de fado? is een aanrader om te bezoeken ook voor diegenen die onbekend zijn met de Portugese fadomuziek. Aanvang: 20:30 uur Prijs pp. ? 17,50