• Famke bij de kluisjes

    Richard Kok

Kennismaken met de Nieuwe Mavo, Havo Junior en Versnelde Mavo

17-01-2018, 10:20 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 27 januari 2018, 10:00 tot 13:00

Locatie:

Oude Hoven 8, Gorinchem
Uilenhof
Gorinchem

Leerlingen van groep 7 en 8 kunnen op zaterdag 27 januari 2018 samen met hun familieleden kennismaken met de Uilenhof, onderdeel van Christelijke Scholengroep De Hoven. De school biedt drie bijzondere onderwijsprogramma's aan.

Voor leerlingen die een mavo-opleiding willen doen, is er de Nieuwe Mavo. Leerlingen kunnen hier het diploma gemengde of theoretische leerweg behalen. Ze doen dat met een onderwijsprogramma binnen domeinen, waarin vaklessen en projectonderwijs gecombineerd wordt.

Ook is het mogelijk om een versneld mavo - mbo traject te volgen. In schooljaar 2012/2013 is de Uilenhof als eerste school in Nederland hiermee gestart. Dit zgn. TOT - programma op het gebied van Techniek & Media kent de doorstroomrichtingen ICT, Middenkader en Bouw. Vanaf schooljaar 2018/2019 zullen wij ook van start gaan met de versnelde mavo voor de andere twee sectoren: Zorg&Welzijn en Economie. Alle leerlingen kunnen hier aan deelnemen. Vanaf klas 2 starten we met een versnellingsprogramma binnen een van de sectoren.

Leerlingen die graag doorgroeien naar de havo kunnen de Havo Junior onderbouw bij de Uilenhof doen. Alle brugklasleerlingen van de school starten in een mavo/havo-klas. Leerlingen die na het eerste jaar verder kunnen gaan met havo volgen het havo 2-programma binnen de Uilenhof. Op die manier krijgen zij extra tijd om in een kleinschalige omgeving nog meer zelfstandigheid en studievaardigheid op te doen om te slagen op havo. Bovendien profiteren de leerlingen van de vormgeving van het onderwijs van de Uilenhof.

Alle leerlingen van de Uilenhof krijgen onderwijs in zes domeinen: Talen, Mens & Maatschappij, Science, Kunst & Cultuur, Sport & Bewegen en Vorming en Vaardigheden. Door de afstemming van de verschillende vakken binnen de domeinen ondervinden leerlingen meer samenhang. Daarnaast kent de Uilenhof domeindagen, waarin de leerlingen door middel van uitdagende projecten binnen en buiten de school hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen.

De Uilenhof heeft op zaterdag 27 januari 2018 van 10.00 tot 13.00 uur Open Dag. Op deze dag kunt u vrijblijvend proeven van de sfeer in de school en kunt u alles horen over het onderwijsaanbod. Meer informatie op www.csdehoven.nl