komende week in theater 't Pand

02-11-2018, 14:33 | Lezersnieuws | Ferdinand Biesheuvel

Datum:

vrijdag 9 november 2018, 20:30 tot dinsdag 13 november 2018, 22:30

Locatie:

Korenbeurs 3
Theater Pand
Gorinchem

Vrijdag 9 nov Aanvang 20.30 Inkom € 10.00

Nathalie Baartman Breek

Breek is een subtiel-hilarische voorstelling over kwetsbaarheid. Over het ongemak van stilte. Alles op het randje van de gekte.

Ze zei: ‘Neem een “breek”, joh. Dat kan hier op de stoeptegel. Hier heb je een hapje gefrituurde sprinkhaan. Verstil de gewoonte, troost die vreemdeling en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.’

Zaterdag 10 nov Aanvang 20.30 Inkom € 10,00

Patrick Nederkoorn Ik betreur de ophef Patrick Nederkoorn (nominatie Neerlands Hoop 2017) is lid van het team van Spijkers met Koppen, cabaretier en columnist. In zijn derde avondvullende solovoorstelling vertelt hij op aanstekelijke wijze over zijn verleden als gemeenteraadslid. Wat bezielde hem? Welke abjecte standpunten heeft hij verdedigd? Wat liep er zo grandioos mis? En met wie belandde hij in de bezemkast? Ik betreur de ophef is een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens. “Een gedreven, energieke verteller. (…) Nederkoorn laat zien dat hij een cabaretier is om rekening mee te gaan houden”, schreef NRC Handelsblad over zijn vorige programma.

Dinsdag 13 nov Filmhuis Aanvang 20.15 Entree € 7.50 incl. kopje koffie of thee

The killing of a sacred deer

Steven (Colin Farrell) is een charismatische en briljante chirurg die een tiener onder zijn vleugels neemt. In het begin mengt deze jongeling zich in het leven van de familie van Steven en ontregelt hij langzaam de dagelijkse gang van zaken. Het wordt echter steeds zorgwekkender en dreigender. Er is maar een afloop mogelijk: een ondenkbare opoffering.