• singer songwriter Esmay Usmany

    eigen foto

Laatste culturele route oude strijl

02-09-2018, 14:09 | Lezersnieuws | Roy Gr?newald

Datum:

zondag 9 september 2018, 13:00 tot 17:00

Locatie:

64
Binnenstad
Gorinchem

Zondag 9 september vindt in de vesting Gorinchem van 13 tot 17 uur de culturele route plaats. Voor het laatst nog onder deze naam. Na een tijdje proefdraaien in de afgelopen maanden met een aantal nieuwe deelnemers en activiteiten zal in oktober een nieuw concept van start gaan met een nieuwe naam. Ook de gele vlag zal verdwijnen. Vaste locaties zijn nog steeds het atelier voor klavecimbelbouw van Boudewijn Verhoef Buiten de Waterpoort, Kunst bij Karel op de Langendijk, het Hendrick Hamelmuseum op de Kortendijk, molen de Hoop op de Dalemwal, het stilte centrum in de toren van de Grote Kerk en galerie Vizioen van beeldhouwer Milo Kromhout aan de Kalkhaven 54.

In de Caponni?re exposeert fotografe Marlene den Dekker een selectie van haar werk in de afgelopen jaren samen met een drietal jaarboeken. Het ?Gorcum vertelt? caf? van Arida van Baardewijk in restaurant ?Meneer de Groot? op de Langendijk 17 opent vanaf 14.30 uur haar deuren. Toon den Uijl, zelf afkomstig uit een horeca familie, haalt smeu?ge herinneringen op aan caf?s en logementen als ?Den razenden aap? en ?de luis aan de ketting? en de dames van plezier. Dat belooft wat! Dick Bosch zal verhalen vertellen over de Jazz kroegentochten. In het minitheater ?Het zevende huis? in de Knipsteeg treedt de Gorcumse sing-a-song writer Esmay Usmany op met een verrassend liedjes programma als voorbode op haar nieuwe theatershow. In de Grote Kerk kan men de expositie bekijken van Outsiders Art. Dit is een dagbestedingsatelier van Syndion, De kunstenaarsgroep bestaat uit mensen met een beperking van verstandelijke of psychiatrische aard, maar ook uit mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel of autisme.

In het Gorcums Museum is het de allerlaatste dag dat men de succesvolle tentoonstelling ?Voor de draad ermee? kan bekijken. Twee dagen daarvoor is een overzicht tentoonstelling geopend van de Gorcumse beeldend kunstenaar Otto Haitsma.