lezing Lekker lang Lekker laat Lekker veel

11-10-2018, 20:06 | Lezersnieuws | marja pierhagen-boer

Datum:

maandag 22 oktober 2018, 20:00

Locatie:

Nieuwe Hove 141
De Heul
Gorinchem

Lezing maandag 22 oktober door Hub Driessen

Lekker lang, Lekker laat, Lekker veel.

Deze lezing gaat niet over eetbare planten, maar over vaste planten. En speciaal over bijzondere en (vrij) onbekende planten uit deze grote plantengroep.
Misschien een vreemde naam voor een lezing, maar de naam dekt volledig de lading: Het wordt een rondgang door de groep vaste planten die Lekker lang en/of Lekker laat en/of Lekker veel bloeien. Lekker lang: Wat zou het fijn zijn als alle planten jaarrond zouden bloeien! .....Of t?ch niet??.... Toch is het fijn om te weten dat er legio onbekende planten zijn die 3 tot 6 maanden bloeien. Met deze planten kun je in de border eilandjes cre?ren die bijna het hele seizoen een bloeiende basis hebben die aangevuld kan worden met andere korter bloeiende planten. Lekker laat: 25 -30 Jaar geleden begonnen de borders en bloemperken in september al behoorlijk af te takelen. De laatste jaren komen er echter steeds meer nieuwe planten op de markt die juist van september tot de vorst ons tuinplezier kunnen verlengen. Lekker veel: Altijd heerlijk om te zien dat deze planten ieders aandacht trekken omdat ze zo massaal bloeien.

Tijdens de lezing krijgt iedere bezoeker een syllabus met daarop de namen van de besproken planten. Tevens staat in de syllabus een link waarmee u de foto's van de besproken planten terug kunt zien op een afgeschermd gedeelte van de fotosite Hub Driessen Tuinfotografie.

Wijkgebouw De Heul, Nieuwe Hoven 141 4205 BC Gorinchem Aanvang : 20.00 uur Niet leden ? 3,-