• Maria: uit de kunst!

    BosReclame
  • COV Gorkum tijdens het laatste concert Messiah!

    Fotolux Zaltbommel

Maria: Uit de kunst!Een boeiende avond als opmaat naar groots Magnificat-concert.

08-01-2018, 11:30 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 17 januari 2018, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Nieuwe Hoven 141, Gorinchem
De Heul
Gorinchem

Maria is misschien wel de meest afgebeelde vrouw ter wereld. Niet zo gek, als we het wonderlijke verhaal van haar zwangerschap en de geboorte van haar kind Jezus lezen. Maria is het middelpunt op schilderijen en iconen, het onderwerp van muziek, boeken en verhalen. Grote meesters lieten zich door haar inspireren, zoals Rembrandt, Rubens en niet te vergeten de Bachfamilie!

Ook COV Gorkum is al enige tijd in de ban van Maria en dan met name haar Magnificat (lofzang) op muziek gezet door vader en zoon Bach.

Om meer over Maria in de kunst te weten te komen organiseert COV Gorkum op woensdag 17 januari 2018 een boeiende avond als opmaat naar het Magnificat-concert.

Op deze avond houdt Rob Kreszner (conservator Gorcums Museum) een boeiende inleiding over Maria in de kunst door de eeuwen heen.

Rianda van der Zouwen, predikant en beeldend kunstenaar zal ons aan de hand van, door haar gemaakte, iconen en Mariabeelden meer laten zien van Maria in de bijbelse kunst.

Naast zichtbare Maria's zijn er ook hoorbare Maria's. Soms ook letterlijk zoals Maria den Hertog, professioneel mezzosopraan, maar ook Irna van Beest die al heel wat keren over Maria gezongen heeft. Zij zullen beiden Maria-composities zingen van verschillende componisten en worden op de piano begeleidt door Olga Malkina.

Deze gevarieerde avond mag je niet missen!

De toegangsprijs is € 10,00 inclusief welkomstdrankje. Het is ook mogelijk een combinatieticket te kopen. De prijs is dan € 32,50 en geeft toegang tot 'Maria: uit de kunst! en het Magnificat-concert op vrijdag 2 februari 2018 in de Grote kerk in Gorinchem.

Kaartverkoop via www.covgorkum.nl of bij de ingang.

Maria: uit de kunst! is gratis toegankelijk voor scholieren/studenten op vertoon van studentenpas.

Maria: uit de kunst!

Woensdag 17 januari 2018

De Heul, Nieuwe Hoven 141, Gorinchem

Aanvang 20.00 uur

Magnificat-concert

Vrijdag 2 februari 2018

Grote kerk in Gorinchem

Aanvang 20.00 uur