• Uitdagend onderwijs voor iedereen!

    Frans Jan Fortunati

Open Dag op het Altena College; woensdag 24 januari 2018

12-01-2018, 09:51 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 24 januari 2018, 14:30 tot 21:00

Locatie:

Rijksstraatweg 153, Sleeuwijk
Altena College
Sleeuwijk

Het Altena College is een christelijke scholengemeenschap voor atheneum-havo-vmbo(t) voor het gehele Land van Heusden en Altena en omstreken. Op woensdag 24 januari 2018 organiseert de school een OPEN DAG voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen en hun ouders/verzorgers. 's Middags is de school geopend tussen 14.30 en 17.00 uur en 's avonds tussen 19.00 en 21.00 uur.

Het Altena College wordt gekenmerkt door een goede onderlinge sfeer. Dat geldt voor leerlingen en personeel. Er is een duidelijke organisatie, met korte en heldere communicatielijnen.

Belangrijk is ook de aandacht die er is voor de individuele leerling. Die aandacht is er natuurlijk in de vaklessen maar ook in de goede begeleiding en in de duidelijke zorgstructuur. Bij de begeleiding spelen de mentoren een centrale rol, zij zijn dan ook het aanspreekpunt voor leerlingen en ouders. Daarnaast is er expertise op het gebied van talent, dyslexie, counseling en rouwverwerking. De intensieve begeleiding die wordt aangeboden bij de vakkenkeuze en de keuze voor een vervolgopleiding, mag zeker niet onvermeld blijven.

Een belangrijk element uit onze missie is dat we leerlingen stimuleren zich te ontwikkelen. Naast goed onderwijs willen wij onze leerlingen daarom op verschillende gebieden extra kansen en mogelijkheden bieden. Hoewel het op dit moment nog ver weg lijkt is het voor een ouder/verzorger ook belangrijk om te kijken naar het extra vakkenaanbod in de bovenbouwklassen. Het extra vakkenaanbod van het Altena College is uniek te noemen. In de bovenbouw kunnen de leerlingen naast de reguliere vakken o.a. kiezen voor wiskunde D, NLT (natuur, leven en technologie), maatschappijwetenschappen, kunst en muziek. Hiermee leggen de leerlingen een goede basis voor vervolgstudies. Nieuw dit jaar is Business School voor Havo/Vwo waarmee leerlingen op een nuttige en interessante manier worden voorbereid op het bedrijfsleven. Verder zijn er English Exams Anglia op verschillende niveaus die van groot belang zijn bij internationale opleidingen. Kijk op onze website voor het extra vakkenaanbod in de onderbouw en bovenbouw.

Indien u nog vragen heeft of meer informatie wenst, belt u dan even met het Altena College, tel. 0183-302944 of bezoek onze website: www.altenacollege.nl