• Martin Mans

    Timphoto

Orgelconcert Martin Mans in Gorinchem

19-06-2018, 16:13 | Lezersnieuws | Kitty Rijm

Datum:

woensdag 15 augustus 2018, 20:00

Locatie:

Groenmarkt 7
Grote Kerk
Gorinchem

ORGELCONCERT MARTIN MANS IN GORINCHEM Op woensdag 15 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Grote Kerk in Gorinchem. Martin Mans speelt jouw verzoek! ? is het thema. De concertbezoeker wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen waaruit Martin een keuze maakt. E?n onderdeel van het programma is aan de verzoeken gewijd. Verder speelt hij een improvisatie over het thema ?Trouw? en heeft hij een Meditatief moment. Er staan overigens ook klassieke werken op het programma zoals: ?Air? van Bach en de ?Toccata Suite gotique? van Bo?llmann waarbij hij het orgel zo gedetailleerd mogelijk horen.

Martin vierde onlangs zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist en heeft daarvoor een cd uitgebracht die hij heeft opgenomen in Parijs: ?Concert d?Orgue ? Paris?. Deze cd staat centraal tijdens de orgelconcerten in de zomer. Martin is een gepassioneerd musicus die van ieder concert een hoogtepunt weet te maken. Hij heeft zijn muziek bovendien in vele uithoeken van de wereld gebracht. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. ?Je hebt een heel orkest tot je beschikking? zijn woorden die de organist vaak gebruikt.

Aanvang: 20:00 uur Locatie: Grote Kerk, Groenmarkt 7, Gorinchem Toegang: ? 10,= Online en bij reservering ? 9,=. Leden PCOB, KBO en ANBO: ? 8,=. Kinderen t/m 11 jaar ? 5,=. Reserveren: www.martinmans.nl of t. 06-25391903 Ook kaartverkoop aan de kerk. Voorverkoopadres: VVV-Gorinchem, Groenmarkt 8, Gorinchem