Over leven en werk van de dichteres Ida Gerhardt

28-01-2018, 15:00 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 6 februari 2018, 20:00 tot 21:30

Locatie:

, Sleeuwijk
Trefpunt - Ontmoetingskerk
Sleeuwijk

Op dinsdag 6 februari zal Kerk-Anders in het Trefpunt in Sleeuwijk een avond besteden aan Ida Gerhardt. Ida Gerhardt (1905-1997) is één van de belangrijkste Nederlandse dichters. Ze debuteerde in 1940 en er verschenen verschillende bundels van haar. Ze ontving veel prijzen, waaronder de belangrijke P.C. Hooft-prijs in 1979. Samen met haar vriendin Marie van der Zeyde hertaalde ze de Psalmen uit het Hebreeuws, omdat ze het Nederlandse volk een vertaling wilde geven waarin men de psalmen leert kennen zoals ze zijn. Ze zochten hiervoor de rust in kloosters in zowel binnen-als buitenland. Deze hertaalde psalmen worden veel in kloosters gezongen en ook in het Liedboek zijn er een aantal opgenomen waaronder lied 98d.

Daarnaast werden er verschillende boeken over Ida Gerhardt en haar werk geschreven, zoals de in 2014 verschenen biografie 'Dwars tegen de keer', geschreven door Mieke Koenen.

Er is veel te vertellen over deze, in Gorinchem geboren, dichteres en Marchien Zondag-Timmerman zal deze avond, die begint om 20.00 uur, leiden. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via werkgroepkerk.anders@gmail.com