• Dingen die ik dacht

    Thierry Schut

Pieter Jouke - Dingen die ik dacht

06-04-2018, 13:43 | Lezersnieuws | Theater Peeriscoop

Datum:

dinsdag 17 april 2018, 20:30

Locatie:

Boerenstraat 11B
Theater Peeriscoop
Gorinchem

Soms denk je dingen voor een tijdje en dan blijkt het helemaal niet waar te zijn. Of juist wel. Pieter Jouke (1973) dacht heel veel en hij zal u vertellen wat er overeind is gebleven van al die gedachten. Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord. Bewust zit er in nagenoeg iedere zin een grap of een valkuil of iets dat raar klinkt maar stiekem wel klopt. Daarnaast is Jouke in de loop der jaren uitgegroeid tot een prachtige verhalenverteller. En dus zit je anderhalf uur op het puntje van je stoel , tegen beter weten in te hopen dat je niks mist!

Dingen Die Ik Dacht is alweer het vierde soloprogramma van Pieter Jouke. Nog nooit is iemand zo geleidelijk en volhardend aangestormd als hij. Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en hij zit bij het one-liners gezelschap van Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio- en TV programma?s, waarvan de bekendste natuurlijk Zondag met Lubach is. Hij was o.a. te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke loopt marathons (is initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns), schrijft humoristische boeken en is ??n van de drie breinen achter Burorenkema.nl (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

De voorstelling begint om 20:30 uur. Onze foyer zal ??n uur voor aanvang van de voorstelling geopend zijn. De entreeprijs voor deze voorstelling bedraagt ? 17,50 inclusief een consumptie. Reserveren via www.peeriscoop.nl of 0183-690022