• Broken White Vans

    BWV
  • Blake Middle

    Blake Middle

Plug In Cafe begint 2018 flitsend

03-01-2018, 17:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 14 januari 2018, 15:00 tot 19:00

Locatie:

Grote Haarsekade 120, Gorinchem
PoGo
Gorinchem

Het Plug In Cafe begint het nieuwe jaar zondag 14 januari absoluut flitsend met Broken White Vans en Blake Middle.

Broken White Vans (foto 1) noemde zichzelf amper een jaar geleden een 'jong bandje', maar klinkt inmiddels als een korps doorwinterde muzikanten. De sound laat zich moeilijk onder een noemer vatten.

Het klinkt als ingetogen punkrock, maar toch ook weer niet en dat komt vooral door de opmerkelijk zangpartijen van Vincent Bogaard, tevens de messcherpe gitarist. Bart Schijf (gitarist), Mitchel Vet (drummer) en Albert Terhaar (bassist en toetsenist) zijn de overige bandleden, die ook veel eigen nummers neerzetten, naast opmerkelijk bewerkte covers. Inmiddels is de band ook op YouTube zeer in trek.

De punkpoprockcoverband Blake Middle (foto 2) ontstond eind 2016 ontsproten tijdens een brainstormsessie tussen Ben de Ruiter (drums/potten/pannen) en Patrick Stuij (gitaar/lekker schreeuwen). Na uitgebreid marktonderzoek kwamen zij tot de conclusie dat zij de door hen geliefde liederen niet vaak vertolkt hoorden worden. We hebben het dan over de classics uit onze jeugd van pak 'm beet maar niet te hard Blink 182, Sum 41, Offspring, Green Day en soortgelijke goedklinkende herrie.

Zij besloten om zich sterk te maken voor dit repertoire zodat deze klassiekers niet worden vergeten! Omdat dat met z'n tweeën wel kan maar niet de voorkeur geniet werd dit duo al rap aangevuld met jong talent Robin de Bruin (gitaar, huiswerkpro) en oud talent Mark Kwakernaak (dikke snaren). En omdat dit rariteitenkabinet ook een BOB behoeft werd na 86 audities Michel Kroon (microfoon) aangenomen.

Verwacht een show met snelle (lukt best), strakke (lukt ook alleraardigst) en intense (mooi woord maar we bedoelen snelle) hits van bovengenoemde bands maar wees niet verrast wanneer u een herkenbaar lied van een Queens of the Stone Age of een Wolfmother of een Foo Fighters hoort. Nu is het geen verrassing

Het Plug In Cafe begint zondag 14 januari om 15.30 uur (zaal open 15.00 uur). De toegang is uiteraard ook in 2018 gratis en ook de keuken van Marjan is weer open