• Wij trekken aan de bel voor goed onderwijs aan alle kinderen

    Andra
  • Oorverdovend!

    M. Buesink
  • Herrie op het plein van De Tamboerijn

    M. Buesink

 Kinderen van De Tamboerijn trekken aan de bel!

21-03-2018, 12:57 | Lezersnieuws |

CBS De Tamboerijn deed op woensdag 21 maart mee aan de actie van het Liliane Fonds “Wij trekken aan de bel” door een minuut lang zoveel mogelijk herrie te maken.

Met deze  landelijke actie vraagt het Liliane Fonds aandacht voor goed onderwijs wereldwijd. Ook voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Goed onderwijs is voor alle kinderen de basis voor een betere toekomst.

Uitgerust met fluitjes, pannendeksels, koeienbellen, ratels en natuurlijk een tamboerijn kwamen de leerlingen van CBS De Tamboerijn woensdagmorgen naar school. Ze verzamelden zich op het speelpleintje bij het Wilhelminaplein voor de school. Daar lieten ze goed van zich horen! Het startsein werd gegeven door Huub met zijn trompet, waarna het in koor klonk: “Alle kinderen mogen naar school!”, gevolgd door een oorverdovend lawaai van stemmen en instrumenten.

“Wij vinden het vanuit onze christelijke normen en waarden een opdracht om verder te kijken dan ons eigen kleine wereldje. Omzien naar elkaar en naar de ander staat hoog in het vaandel van CBS De Tamboerijn. Daarom doen we vandaag mee aan deze actie. Onze leerlingen krijgen zo ook iets mee van de omstandigheden waarin leeftijdgenootjes in andere delen van de wereld soms moeten opgroeien”, aldus de directeur van de school. “Gezien het aantal geproduceerde decibellen kunnen we spreken van een geslaagde actie!”

 

CBS De Tamboerijn is een kleinschalige protestants-christelijke basisschool binnen de wallen van Gorinchem. Meer informatie over de school is te lezen op www.tamboerijn.nl .