• Britt Dekker

    Lisa Dijk

106e Fokveedag Boerenlandfeest: van rundveekeuring tot streeklunch en van Britt Dekker tot Peppa Big

30-09-2018, 19:34 | Lezersnieuws | Rick

HOORNAAR – Hoornaar is zaterdag 6 oktober het middelpunt van de streek. Als de weersomstandigheden meewerken, worden er immers ongeveer 10.000 bezoekers verwacht op de 106e Fokveedag Boerenlandfeest. En dat zijn lang niet allemaal boeren. Ook burgers en buitenlui kunnen zich op Fokveedag Boerenlandfeest uitstekend verpozen.

Er zullen meer dan 200 koeien en pinken worden gekeurd. De inzenders van het rundvee zijn grofweg afkomstig uit de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, Krimpenerwaard en het Land van Heusden en Altena.

Daarnaast komen ook de Belgisch Witblauwen, net als in 2016, weer naar Hoornaar.

Deels overdekt
Het evenemententerrein is in totaal bijna zeven hectare groot, waarvan circa 6500 vierkante meter overdekt is. Eén van de trekpleisters is de warenmarkt, die met zo’n 150 kramen weer volledig is volgeboekt.

 

Britt Dekker
Tv-coryfee Britt Dekker, die momenteel vooral furore maakt met PaardenpraatTV, zal in de middagpauze een clinic geven. Britt Dekker zal de clinic rijden op haar Fries Vito. Grand Prix-amazone Daniëlle van Mierlo begeleidt haar en geeft uitleg aan het publiek.
De PaardenpraatTV On Tour bestaat naast een clinic uit een Meet & Greet, waar naar verwachting erg veel belangstelling voor zal bestaan. De Meet & Greet start om ongeveer 13:45 uur.

 

Show met hengsten
Mark en Martin de Groot van de Giessenburgse hengstenhouderij Landzicht zullen de volgende hengsten aan het publiek tonen: Dylano (aangespannen), Idol (aangespannen), Hertog Jan (aan de lange lijnen) en Jesse James (aan de hand). Mogelijk dat ook gereden zal worden met een tweespan tuigpaarden, die afstammen van de hengst Stuurboord.

 

Streektent


Ieder jaar ligt er een ander accent in de streektent. Dit jaar is het thema: ‘Krijg de smaak te pakken’. Nieuw is de Streeklunch. Bezoekers kunnen hun eigen lunch samenstellen met heerlijke streekproducten: broodjes, kaas, vlees, sap, hapjes, koffie, ijs, enz. 

Peppa Big
Ook aanwezig op het Boerenlandfeest, speciaal voor de kinderen, is Peppa Big. Peppa Big is een wereldwijd bekende televisieheld die dagelijks te zien is op Nickelodeon. 

 

Info
De 106e Fokveedag Boerenlandfeest wordt op zaterdag 6 oktober gehouden in Hoornaar en duurt van 09.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt 10,00 euro (vanaf dertien jaar); kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang.
 

Parkeren is gratis. Volg de bebording.