• Eén van de vrijwilligers

    onbekend

15.000 Metalbijbels verspreid in 10 jaar

08-06-2018, 15:42 | Lezersnieuws | Wilbert

EDE- Na een succesvolle verspreiding van 15.000 Metalbijbels in de afgelopen 10 jaar op Nederlandse Metalfestivals is de Metalbijbel een begrip geworden. De aankomende jaren wil Metalbijbel Nederland nog eens 10.000 Metalbijbels verspreiden en daarom beginnen ze een crowdfundactie.

Met een stand op Metalfestivals functioneert Metalbijbel Nederland  steeds meer als een ‘aanloopkerk’ voor de metalheads. De festivalgangers krijgen een  gratis Metalbijbel. Dit leidt herhaaldelijk tot een goed gesprek en zelfs tot een gebed. Het is de kerk in het klein op Metalfestivals en iedereen is daar welkom. Nu de tweede druk bijna op is, is de uitdaging om 30.000 euro bij elkaar te krijgen voor de herdruk van 10.000 nieuwe Metalbijbels. In samenwerking met Stichting Reck en Stichting Transformate zijn we als enthousiaste vrijwilligers van Metalbijbel Nederland van goed de hoop dat dit gaat lukken. In middels hebben we namelijk al meer dan 7.000 euro binnengekregen. Deze gelden zijn binnengekomen via kerken, stichtingen en particulieren.

Iron Maiden concert Metalbijbel Nederland kwam daar een tijd geleden op een bijzondere manier achter. Ze wisten niet wat ze meemaakten. Ze waren in de veronderstelling dat een voorraad van 1000 Bijbels veel te groot was voor één concert. Tot hun verbazing kwamen ze er een half uur later achter dat deze voorraad te klein was. Als zoete broodjes waren ze weggegeven. Alle Metalbijbels die ze meegenomen hadden, waren in één keer op.

Wat is een Metalbijbel? Deze 'doelgroep-Bijbel’ bestaat uit het Nieuwe Testament (Het Boek) met voor- en achterin getuigenissen van mensen uit de doelgroep. Metalartiesten die delen wat zij hebben met Jezus en de Bijbel. De artiesten waarvan wij een getuigenis hebben zijn: Nicko McBrain (Iron Maiden), Tommy Aldridge (Whitesnake), Brian Welch (ex-Korn), Rob Rock, Michael Sweet (Stryper), Ken Tamplin en Metal Pastor Bob Beeman (Sanctuary International). De Metalbijbel is tevens relevant voor de doelgroep door het donkere ontwerp de handige grootte. Door de vormgeving wordt deze Bijbel uit de kerkomgeving genomen en midden in de heavy metal- en hardrockwereld geplaatst. De Metalbijbel is een uniek product omdat het twee op het eerste oog tegengestelde werelden bij elkaar brengt.

Helpen? Wil jij ook helpen kijk dan eens op:  www.metalbijbel.nl