• Nationale Pannenkoekdag 24 maart 2017

    NPD
  • Top 3 provincies Nationale Pannenkoekdag 2017

    NPD
  • 24 maart 2017 Nationale Pannenkoekdag

    NPD

211 Zuid-Hollandse basisscholen aan de bak op Nationale Pannenkoekdag

13-03-2017, 19:01 | Lezersnieuws | Nicolette

Het is bijna zover! Op vrijdag 24 maart gaan tienduizenden leerlingen van basisscholen in Nederland pannenkoeken bakken voor ouderen. Opa's en oma's in verzorgingshuizen en oudereninstellingen in het hele land worden die dag in het zonnetje gezet. Pannenkoeken voor elkaar bakken, daar draait het om tijdens Nationale Pannenkoekdag. In de provincie Zuid-Holland organiseren maar liefst 211 scholen een pannenkoekfeestje voor jong en oud, de provincie is daarmee de koploper van Nederland.

Tijdens alweer de 11de editie van Nationale Pannenkoekdag bakken iets meer dan 10.000 leerlingen in Zuid-Holland voor bijna 12.000 ouderen stapels pannenkoeken. Elke school geeft een eigen invulling aan deze inmiddels Nederlandse traditie. De Bosweide in Ridderkerk maakt er een feestje van, compleet met foto op de rode loper, een versierde zaal, 'butlers' in de bediening en gastvrouwtjes en -mannetjes die de ouderen ophalen en weer thuisbrengen. 'Wij maken van onze speelzaal een restaurant waar opa's en oma's gezellig pannenkoeken kunnen eten', aldus OBS d'n tuun in Middelharnis.

Pannenkoekrecords

Pannenkoeken blijken een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens. Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, meesters en juffen blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. Ook dit jaar zijn records gebroken. Meer dan 1.100 scholen in Nederland doen mee, een stijging van maar liefst 26% ten opzichte van het jubileumjaar in 2016. Pannenkoeken zijn niet alleen bij jong en oud ongekend populair als lekkernij, er is zelfs een heuse pannenkoekplant die met zijn ronde platte bladeren sinds vorig jaar in aardig wat interieurs opduikt.

Jong en oud in contact

Nationale Pannenkoekdag wordt mogelijk gemaakt door Tefal en Koopmans. Beide initiatiefnemers organiseren Nationale Pannenkoekdag om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen. Naast de communicatie en organisatie richting scholen zorgen Tefal en Koopmans dat de deelnemende basisscholen startpakketten krijgen met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.