• André Kuipers tijdens zijn lezing op Lyceum Oudehoven

    dhr. C. Doornhof

Astronaut André Kuipers houdt lezing op Lyceum Oudehoven

17-02-2019, 16:51 | Lezersnieuws | Charlotte

Op donderdag 14 februari bezocht André  Kuipers Lyceum Oudehoven om een lezing te houden over de geschiedenis van de ruimtevaart, zijn tijd in de ruimte en klimaatveranderingen. Een ruimteschip met beperkte voorraden, zo omschrijft André  Kuipers de aarde, dus moeten we er zuinig op zijn met elkaar.

Ruim een uur lang was het muisstil in de aula en de lokalen waar door leerlingen en personeel geboeid geluisterd werd naar zijn verhaal. Vooral zijn filmpjes over zijn tijd in de ruimte werden goed ontvangen, want hoe vaak wordt nou uitgelegd hoe je naar het toilet gaat in de ruimte of hoe je een douche neemt als er geen zwaartekracht is?

 

De lezing van André  Kuipers vormde het startsein van de campagne op Lyceum Oudehoven voor het duurzamer maken van de school. Zonnepanelen, waterflessen en tappunten in de school en led-verlichting zijn een aantal verbeteringen die Lyceum Oudehoven de komende jaren gaat doorvoeren, maar ze wil ook de leerlingen meer ecologisch bewust maken.  Door bijvoorbeeld sponsoracties te gaan organiseren voor het planten van bomen, maar ook door op vrijdag 15 februari mee te doen aan de ‘warmetruiendag’.