• BC Raptim 1 wordt gefeliciteerd door de vereniging

    Jonathan van Oudheusden

BC Raptim 1 is kampioen

09-02-2019, 15:47 | Lezersnieuws | Judith

Op vrijdag 8 februari jongstleden werd het eerste seniorenteam van badmintonclub BC Raptim voor het tweede jaar op rij kampioen in de negende divisie. In een serie van 12 wedstrijden hebben zij hun kampioenstitel verdedigd en behouden. Het team heeft geen enkele wedstrijd verloren en speelde tweemaal gelijk. BC Raptim1 won de overige wedstrijden met grote overmacht.

 

De laatste thuiswedstrijd tegen BC Sluyk Lekkerkerk 8 was beslissend voor de badmintonners. Met het halen van 1 punt van de in totaal 8 te verdelen punten zou het team hun kampioenschap handhaven. En dat eerste punt viel direct: De als eerste gespeelde herendubbel Jelmer Boots – Berry Viveen werd keurig gewonnen waarmee de punt en dus ook het kampioenschap een feit was.

 

Dat moment werd natuurlijk uitbundig gevierd met het publiek dat naar de Van Rappardhal gekomen was om het team aan te moedigen. Na de korte onderbreking hervatte BC Raptim1 de wedstrijd zonder nog een wedstrijdpunt te verliezen. Na een verdiend 8-0 werd het team gefeliciteerd door de verenigingsvoorzitter Roy de Wit en kregen zij een bos bloemen uitgereikt.

 

Het team –bestaande uit Jelmer Boots, Bianca Debets-Bal, Stef Houweling, Judith Mauritz, Heavenly Rijkers, Judith van Oudheusden en Berry Viveen- speelde het hele seizoen behoorlijk constant. Een extra knappe prestatie werd voor het tweede seizoen op rij geleverd door Stef Houweling: net als in seizoen 2017/2018 verloor hij geen enkele van zijn gespeelde partijen.