Beginnerscursus Bijenhouden 2019

01-12-2018, 18:35 | Lezersnieuws | Jan

Basiscursus Bijenhouden in 2019

 

Wegens groot succes organiseert Bijenvereniging Gorinchem en Omstreken  opnieuw een beginnerscursus bijenhouden. Er zijn nog plaatsen beschikbaar maar VOL=VOL.

Bent u op zoek naar een uitdagende hobby, hebt u altijd de wens gekoesterd een eigen bijenvolk achter in uw tuin te zetten of hebt u gewoon veel belangstelling voor de natuur dan is een beginnerscursus bijenhouden zeker wat voor u.

Bijen produceren naast honing ook andere waardevolle producten. Het is niet zo dat je bijen zou moeten houden om zoveel mogelijk honing te produceren. Het is op zich al fascinerend om te zien wat zich in een bijenvolk afspeelt en hoe zij reageren op de natuur en hun omgeving. 

Bijen zijn onmisbaar voor een goede bestuiving. Niet alleen voor appels, peren, aardbeien en dergelijke, maar ook voor veel vruchten die als voedsel dienen voor mens en dier.

 De cursus begint op 12 februari a.s. met een theoriegedeelte van vijf avonden, om inzicht te krijgen in een bijenvolk. Na de theorie volgt de praktijk bij de bijenkasten. Twee maal op zaterdag en elf dinsdagavonden. Hier zien de cursisten wat zich daadwerkelijk afspeelt in een bijenkast en welke aandacht een bijenvolk vraagt.

De theorielessen worden in Ottoland gegeven en de praktijklessen op een buitenlocatie in de regio. De cursus wordt afgesloten met een examen, onder toezicht van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) waarna u zich imker mag noemen.

 

Ziet u voor uzelf een toekomst als imker of wilt u eerst meer weten over deze cursus neemt u dan contact op met:
Arnelle van Wijngaarden

Telefoon: 06-54676803

e-mail: nbv.gorinchem@gmail.com