Bezoek Duitse leerlingen aan Lyceum Oudehoven Gorinchem

22-01-2016, 12:20 | Lezersnieuws | Tineke van der Toorn

Dinsdag 26 t/m donderdag 28 januari 2016 brengen 22 leerlingen uit Recklinghausen (Duitsland) een bezoek aan de leerlingen uit 5 Havo en 5VWO van Lyceum Oudehoven in Gorinchem. Zij worden ondergedompeld in de Nederlandse taal en cultuur en verblijven bij Nederlandse gastgezinnen.

De uitwisseling is onderdeel van de internationale activiteiten van Lyceum Oudehoven.

De deelnemende leerlingen hebben al geruime tijd contact met elkaar via social media. De uitwisseling van volgende week is leerzaam en aantrekkelijk voor beide partijen. Tijdens het bezoek is de voertaal Nederlands. De Duitse leerlingen volgen namelijk het vak Nederlands aan hun eigen Gymnasium in Recklinghausen. Tijdens het tegenbezoek van de Lyceum-leerlingen aan de Duitse school later dit jaar is de voertaal Duits.

De Duitse leerlingen en begeleiders arriveren dinsdag 26 januari a.s. en brengen diezelfde middag een bezoek aan Scheepswerf Damen. Bij dit internationale bezoek ondervinden de leerlingen het belang van vernieuwing op het gebied van technologie.

Woensdag 27 januari a.s. staan een architectuurwandeling door Rotterdam en een workshop bij het RO-theater op het programma. Donderdag 28 januari lopen de Duitse leerlingen mee tijdens de lessen op Lyceum Oudehoven en vertrekken aan het begin van de middag weer naar Recklinghausen.